Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

debalie | centrum voor politiek en cultuur

Over liefde gesproken

Woensdag 27 mei, 20.30

Een heerlijk avondje over de liefde

Met Doeschka Meijsing, demograaf Jan Latten, 'bellen met Mona' en muzikaal intermezzo van Weemoedt & Pons.

Avondvullend programma rond de presentatie van het boek Over liefde gesproken, het debuut van Ilse van der Velden; interviews over de liefde met onder anderen Robert ten Brink, Doeschka Meijsing, Peter van Straaten, Monic Hendrickx, Jan Latten en Mark Mieras.

Presentator van de avond is Bahram Sadeghi. Onder zijn leiding zal in ieder geval aan bod komen:

De Liefdesboot
Wat hebben hoogopgeleide vrouwen, laagopgeleide mannen en de moslimzusjes van Bridget Jones gemeen? Ze dreigen de boot te missen op het gebied van liefde en relaties.

Liefdespil
Nu nog droom, straks misschien werkelijkheid: Liefdes Viagra. Willen wij een pil om diep en langdurig van elkaar te houden? 'Schat vergeet je pilletje niet, anders krijgen we straks weer ruzie!'

Bellen met Mona
Liefdesproblemen in de zaal? Vraag het maar aan Mona. Voor de gelegenheid kruipt Loek Kessels, nu 78, nog één keer in haar rol van Mona, van de beroemde probleemrubriek in weekblad Story.

Muzikaal intermezzo van het duo Weemoedt & Pons.

Sprekers zijn Jan Latten, onderzoeker bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, Mark Mieras, wetenschapsjournalist en auteur van Ben ik dat? Wat hersenonderzoek vertelt over onszelf, programmamaker Bram van Splunteren van Café de Liefde, en Ilse van der Velden, redacteur VPRO Gids. Eregast is Doeschka Meijsing, auteur van Over de liefde. De presentatie is in handen van Bahram Sadeghi, programmamaker en journalist.

Deze avond is een samenwerking tussen Uitgeverij Archipel, De Balie en de VPRO.

Boekgegevens
Over liefde gesproken, Ilse van der Velden, verschijnt: 15 mei 2009 bij Uitgeverij Archipel -