Specifieke bouwbeurs Noord-Nederland voor energiebesparen

18/05/2009 21:11

Libéma Exhibition

Assen, 18 mei 2009

Op de beurs Energie in Bouw en Vastgoed 2009, die 27 en 28 mei in de TT Hall Assen wordt gehouden, tonen 160 exposanten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing in utiliteitsgebouwen en woningen. Het is de eerste vakbeurs specifiek over energiebesparing van gebouwen. De beurs wordt gehouden op initiatief van de drie Noordelijke provincies. Zij willen hiermee een publieke versnelling geven aan de uitvoering van het Noordelijk Energieakkoord, dat het rijk met de provincies en 66 gemeenten heeft gesloten. Eén van de speerpunten van dit akkoord energiebesparing in de gebouwde omgeving.

De beurs is tot stand gekomen in hechte samenwerking tussen verschillende partijen, zoals Stichting EnergieValley, Bouwend Nederland Noord, MKB Nederland Noord en VNO-NCW Noord. In de adviescommissie zitten verder onder meer vertegenwoordigers van woningcorporaties, Energie Kenniscentrum, Cartesius Institute (een samenwerkingsverband van de drie technische universiteiten), PeGo en ECN.

Congressen

Op woensdagmiddag 27 mei vindt de derde editie van het congres Energiek Ondernemen plaats. Het congres wordt geopend door de Gedeputeerde van Drenthe Tanja Klip. Keynote speaker is Jan Terlouw. Op donderdag 28 mei staat het congres over de financiering van energiebesparing in de gebouwde omgeving op het programma. Dagvoorzitter is Harm Valk van Adviesbureau Nieman. Verder houden Bouwend Nederland Noord, BNA Noord, Uneto-VNI en ONRI gezamenlijk het congres 'Energie in de keten: duurzaam samenwerken aan duurzaam rendement'. Alle congressen vinden plaats op de beurs. Aanmelden via de aanwijzingen op www.energiebouwbeurs.nl

Innovatieprijs

De deelnemers aan de beurs zijn gevraagd om hun product of dienst in te sturen voor de Innovatieprijs Energie in Bouw en Vastgoed 2009. Deze prijs wordt tijdens de opening van de beurs uitgereikt. Er zijn 16 inzendingen binnengekomen die door een deskundige jury beoordeeld worden. De inzendingen omvatten een groot scala verschillende producten. Zo zijn er onder meer: isolatie gebaseerd op ruimtevaarttechnologie, capillaire klimaatmatten, een systeem voor grootverbruikers om tot een eigen energie-exploitatie te komen, een hybride ventilatie warmtepomp en verplaatsbare houtsnippergestookte verwarmingsketel.

De openingstijden van Energie in Bouw en Vastgoed zijn 27 en 28 mei van 12.00 tot 21.00 uur. Nadere informatie staat op www.energiebouwbeurs.nl Bezoeken is uitsluitend mogelijk met een uitnodigingskaart of tegen betaling van EURO 20,-. Het is in principe een vakbeurs.