Ingezonden persbericht


27 mei: bekendmaking Europa resultaten 21minuten.nl

Mag Turkije bij de EU? Heeft Nederland nog vertrouwen in Europa?

Afgelopen weken hebben tienduizenden Nederlanders meegedaan aan 21minuten.nl, het grootste opinie onderzoek van Nederland. Een week voor de Europese verkiezing, op 27 mei, maken we een deel van de resultaten bekend: de antwoorden op de Europa vragen. Zou Nederland de Grondwet weer wegstemmen en is uitbreiding van de Unie een goede zaak?

Om 18.00 uur is de presentatie van de resultaten in de Paleiskerk in Den Haag. Staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans zal zijn reactie geven. Vervolgens debatteren de Europese lijsttrekker van de PvdA, Thijs Berman en de nieuwe generatie denkers over Europa: Marietje Schaake (D66 kandidaat Europees Parlement), Rens van Tilburg, (AWT) en Joop Hazenberg (voorzitter denktank Prospect) over de belangrijkste Europese thema's uit 21minuten.nl:


- Het vertrouwen van Nederland in Europa
- Is Europa groot genoeg?

- Hoe sterk mag Europa zijn?

Meld u dus aan voor deze avond vol nieuws en analyse!

U bent welkom op 27 mei 2009 in de Paleiskerk (Paleisstraat 8, nabij Paleis Noordeinde). De bijeenkomst duurt van 18.00 tot 20.00 uur, met aansluitend de mogelijkheid tot napraten bij de borrel. De deuren openen om 17.30 uur. Er is beperkt plaats, dus schrijf u snel in via secretariaat@publiekezaak.nl. Met vragen kunt u contact opnemen met De Publieke Zaak via 020 568 4179.

21minuten.nl is een onafhankelijk en belangeloos initiatief van De Publieke Zaak en McKinsey & Company. Het initiatief wordt ondersteund door het VSB fonds, NRC Handelsblad, Ster, Favela Fabric, BVH, V-fonds, RTL, Motivaction, SBS, Porter Novelli, Dechesne & Boertje, AD, MSN, Hyves en Ilse media.