Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING science center NEMO
Amsterdam, 20 mei 2009

350 Pubers in galakleding voor de prijsuitreiking van de Gouden Walvis

De Gouden Walvis is de prijs voor het beste filmpje in de wedstrijd Tube Your Future. Ruim 70 klassen uit het hele land hebben professionals, uit de wereld van Bètawetenschappen en technologie, geïnterviewd, gefilmd en vervolgens gemonteerd tot een creatief filmpje voor Tube Your Future: een filmpjeswedstrijd voor leerlingen uit 3,4,5 havo en vwo.

Award Gala
De genomineerden zijn de beste filmpjes van elke klas en zij mogen op 27 mei naar het landelijke Award Gala in science center NEMO in Amsterdam. Hun filmpjes zijn genomineerd voor de Gouden Walvis. De deskundige jury bestaat uit Rob van Hattum (directeur NEMO en documentairemaker VPRO), Gerard Jacobs (directeur Jet-Net, partner van Tube Your Future) en Louise Fresco (vooraanstaand wetenschapster, schrijfster en columniste). De jury let op een sterke centrale boodschap, een goede techniek, originaliteit en een vorm (muziek, camera standen, effecten) die de inhoud versterkt. Zij bepalen welk groepje met de Gouden Walvis en een MacBook naar huis gaat!

De leerlingen hebben voor dit project in hun eigen regio professionals uit de wereld van Bètawetenschappen en technologie geïnterviewd en gefilmd. Het doel van dit project van science center NEMO is om leerlingen een eigen beeld te laten creëren van dit beroepenveld en ze zo te interesseren voor een opleiding en/of carrière in bèta en technologie. De wedstrijd is een samenwerking tussen science center NEMO, Jet-Net en Universum.

GAPP
Tube Your Future is ontwikkeld in het kader van het Gender Awarenss Participation Proces (GAPP) door science center NEMO in samenwerking met Jet-Net en Universum. GAPP is een Europees onderzoeksproject dat er op gericht is om meer leerlingen en vooral meisjes te interesseren voor een opleiding in bèta en techniek. Aan de ontwikkeling van Tube Your Future is een uitgebreid onderzoek vooraf gegaan, waarbij ook ouders, leerlingen en docenten bij betrokken waren.

Kijk voor meer informatie over het project op www.tubeyourfuture.nl, hier zijn ook alle genomineerde filmpjes te bekijken.

Noot voor redacties,