PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

De JSF en hoe nu verder


Datum: Woensdag 27 Mei '09

Tijd: 20.00 uur

Locatie: HTIB, 1e Weteringplantsoen 2c (vlakbij de Heineken Brouwerij).

Een paar weken geleden viel het kabinet bijna over de Joint Strike Fighter, de JSF.kwestie. Wat stond er op het spel? Het gaat hier om de grootste militaire aankoop ooit waarmee een aankoopbedrag is gemoeid van meer dan 6 miljard (ter vergelijking, dat is de HSL, de Betuwelijn en de Noord-Zuidlijn samen!)

Terecht hebben de gezamenlijke afdelingen van Amsterdam daarin voorafgaand aan het laatste partijcongres dan ook duidelijk stelling genomen dat eerst alle alternatieven op een rij moeten worden gezet voordat een definitieve beslissing over de vervanging van de huidige F-16 kan worden genomen.

Op woensdag 27 mei aanstaande komt onze woordvoerder Defensie in de Tweede Kamer Angelien Eijsink vertellen wat er op het spel stond, wat de huidige stand van zaken is en welke besluiten er de komende tijd genomen moeten worden. Ook zal zij ingaan op het vrede- en veiligheidsbeleid van de PvdA, waaronder de manier waarop de PvdA het beleid van Obama wil steunen om de kernwapens de wereld uit te helpen. Het belooft een unieke avond te worden.

De bijeenkomst vind plaats op woensdagavond 27 mei vanaf 20.00 uur in het kantoor van het HTIB, 1ste Weteringplantsoen 2c (rolstoeltoegankelijk). De lokatie is, als je er nog nooit eerder geweest bent, wat lastig te vinden. Kijk voor de exacte locatie op www.htib.nl.