Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 26 mei 2009

Onder embargo tot woensdag 27 mei 2009 16.00 uur

Amersfoortse dominee Kamphuis Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Ds. G.D. Kamphuis (verbonden aan de Hervormde Wijkgemeente St. Joriskerk te Amersfoort) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranja Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het hoofdbestuur van De Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk uit handen van locoburgemeester F.W. Fabriek van de gemeente Putten.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Gereformeerde Bond te Putten is de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in De Aker te Putten.

Jongste voorzitter
In 1994 is ds. Kamphuis gekozen als lid in het hoofdbestuur van De Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk. Reeds in 1995 werd hij tweede voorzitter, terwijl hij in 1998 de jongste voorzitter in de geschiedenis van de vereniging werd. Naast alle lopende zaken heeft de heer Kamphuis de volgende zaken gerealiseerd. De hertaling van de liturgische formulieren, die van grote betekenis zijn voor de wijze waarop de gemeente in de eredienst haar geloof beleefd. Het besluit tot herziening van de Statenvertaling, een groot project. De vestiging van twee bijzondere leerstoelen aan de faculteit Godgeleerdheid van de Universiteit Leiden en aan de Theologische Universiteit Kampen. Dominee Kamphuis was voorzitter in de laatste periode van het proces van Samen op Weg, de eenwording van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk. Hij heeft zich in dit proces ingezet voor de vorming van een belijdende kerk.

Predikant
Sinds 1981 is ds. Kamphuis predikant, achtereenvolgens in Stolwijk (1981-1986), Hoevelaken (1986-1991), Apeldoorn (1991-1997) en Amstelveen (1997-2006). Sinds 2006 is hij predikant van de Hervormde Wijkgemeente St. Joriskerk te Amersfoort.

Noot voor de redactie,