Wehkamp.nl winnaar Usability Award 2009


EMBARGO TOT WOENSDAG 27 MEI 17:00 UUR

ROTTERDAM, 20090527 -- Vandaag is voor de negende keer de Usability Award uitgereikt, door marktonderzoeksbureau MetrixLab. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland. Eerdere winnaars van de Usability Award waren onder andere Rabobank, Philips, Funda, Postbus 51 en Nu.nl. Wehkamp won de prijs zelfs al tweemaal.

Ruim 100 Nederlandse websites werden dit jaar aangemeld voor de Usability Award. De websites werden opgegeven door de eigenaar van de betreffende website of een bij de ontwikkeling betrokken externe partij.

Uit de aangemelde websites selecteerde een vakjury er vijf:

o www.hema.nl
o www.ing.nl
o www.ns.nl
o www.snsbank.nl
o www.wehkamp.nl

De afgelopen drie weken kon het internetpubliek via de website van de Usability Award haar stem uitbrengen op de vijf genomineerden. Aan deze oproep werd in grote getalen gehoor gegeven; er werd maar liefst 75.000 maal gestemd. Het was wederom een spannende strijd, waaruit de website van Wehkamp voor de derde maal als beste uit de bus rolde.

Dit jaar werd voor het eerst ook de inzet van de websitebouwers beloond. Ordina, betrokken bij de ontwikkeling van Wehkamp.nl heeft deze prijs in ontvangst mogen nemen.

De top drie van de Usability Award 2009 ziet er als volgt uit:

1. www.wehkamp.nl
2. www.ing.nl
3. www.snsbank.nl

De vakjury was enthousiast over Wehkamp.nl. "Wehkamp blijft toonaangevend op het gebied van een gebruiksvriendelijk online winkel. De artikelen zijn goed vindbaar, de navigatie is goed ingedeeld, er is meestal sprake van een heldere filtering en een intuïtieve sortering. De zoekmachine is tolerant en trefzeker en leidt de gebruiker moeiteloos door de website" aldus Bastiaan Klooster, voorzitter van de vakjury van de Usability Award.

Wehkamp wist niet alleen de vakjury opnieuw te imponeren, ook het stemmende publiek was lovend. "Het is een fijne manier van winkelen," betoogt één van de stemmers. Een ander geeft aan: "De website is makkelijk te begrijpen en perfect in gebruik."

De Usability Award wordt georganiseerd door marktonderzoeksbureau MetrixLab. Meer informatie over de Usability Award en het verloop van de wedstrijd is te vinden via www.usabilityaward.nl.