Kroon op het werk

DOE MEE!!
Kroon op het Werkprijs 28 mei 2009!

Nieuw de verkorte benchmark
Meedoen aan de Kroon op het Werkprijs - dé werkgeversprijs voor gezondheidsmanagement- nu nog eenvoudiger!

Gezocht: werkgevers met hart voor hun mensen
Werknemers willen werken bij een organisatie die hart heeft voor zijn medewerkers. Werken bij een gezond bedrijf met gezonde medewerkers verhoogt immers de motivatie en betrokkenheid. Organisaties die goed bezig verdienen dan ook alle erkenning voor het werk dat zij verrichten. Daarom de Kroon op het Werkprijs! Dé prijs voor werkgevers met een stevig gezondheidsmanagementbeleid. Die organisatie die een lichtend voorbeeld kan zijn voor anderen, want hart hebben voor je medewerkers klinkt simpel, maar de praktijk is vaak weerbarstiger!

Nieuw: de verkorte benchmark
De 5 genomineerden die uiteindelijk meedingen naar de Kroon op het Werkprijs worden vastgesteld op basis van een vragenlijst. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een vakkundige jury o.l.v. Rudi Nieuwenhoven. De vragenlijst is dit jaar sterk ingekort. Deze verkorte benchmark bepaalt nog steeds nauwkeurig waar uw beleid staat op het gebied van gezondheidsmanagement, maar heeft één groot voordeel ten opzichte van eerdere jaren: het kost veel minder tijd om hem in te vullen!

Nieuwe inschrijfronde 2009
Grote vraag is wie zich in mei 2009 de waardige opvolger mag noemen van de Kroon op het Werkprijs winnaar 2008: Fortis Bank Nederland NV? Kent of bent u die organisatie die de uitdaging aan wil gaan en heeft u een gezondheidsmanagementbeleid waar u trots op mag zijn? Meld u dan nu aan via het aanmeldformulier klik hier. Inschrijven kan tot 20 februari 2009. En wellicht wordt u de 13e Kroon op het Werkwinnaar?

Waarom inschrijven?

* Het levert ook intern veel aandacht op. Zo kunnen bedrijven het gebruik om hun beleid intern extra te laden.
* De prijs wordt mede toegekend op basis van het invullen van een verkorte benchmark. Zo weet u precies waar u staat en kunt u zich meten met andere bedrijven die gezondheidmanagement belangrijk vinden. De meetmethode is verantwoord en de jury vakkundig.
* Organisaties die doordringen tot de laatste 5 genomineerden, komen in contact met andere bedrijven die een goed voorbeeldbeleid hebben en kunnen zo veel van elkaar leren.

U dringt niet door tot de laatste 5 genomineerden? Toch levert meedoen u veel op:

* Organisaties weten door het invullen van de vragenlijst precies waar ze staan op het gebied van gezondheidsmanagement.
* Door een terugkoppelingsbrief, waarin zeer beknopt de resultaten worden vergeleken met die van de andere deelnemers, zie je precies waar de verbeterpunten zitten.

* Er is de mogelijkheid om tegen een relatief laag bedrag een rapport te verkrijgen met een uitgebreider overzicht van de scores.

Het is dé manier om je als bedrijf extern op kaart te zetten als organisatie die een goed gezondheidsmanagementbeleid heeft. Ervaring leert dat het ieder jaar veel media aandacht genereert.