Vilans


Kennismarkt op 28 mei 2009

Kennismaken op het Kennisplein Gehandicaptensector!

Utrecht, 26 februari 2009 - Op 28 mei 2009 vindt de eerste Kennismarkt voor de gehandicaptensector plaats. Op deze Kennismarkt ontmoeten betrokkenen bij de gehandicaptensector elkaar om kennis, producten en goede voorbeelden te delen. Doel is om zo samen de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking verder te versterken. De kennismarkt vormt het startschot voor het nieuwe Kennisplein Gehandicaptensector.

Tijdens de Kennismarkt 2009 kunnen bezoekers deelnemen aan interactieve workshops rond actuele themas in de gehandicaptensector. Denk aan kwaliteit van leven, gezondheid, onderwijs, dagbesteding en technologie voor mensen met een beperking. Het doel van de dag is kruisbestuiving tussen mensen, ideeën en beroepsgroepen binnen de sector. Centraal staan ontmoeting en de mogelijkheid om inspiratie en nieuwe kennis op te doen.

Voor wie?

De Kennismarkt is bedoeld voor professionals, onderzoekers, beleidsmakers, bestuurders, mensen met een beperking, opleidingsinstituten en andere geïnteresseerden rond de gehandicaptensector.

Brengen en halen

Het brengen en halen van kennis loopt op de Kennismarkt 2009 naadloos in elkaar over. Iedereen kan workshops volgen én via een matchmaker persoonlijk in contact komen met andere experts om kennis uit te wisselen. Ook kan iedereen zelf een product of goed voorbeeld presenteren met een poster of stand op de informatiemarkt (aanmelden via www.congresso.nl/congressen/66 ) . Feestelijk hoogtepunt vormt de opening van het Kennisplein Gehandicaptensector.

Kennisplein Gehandicaptensector

De Kennismarkt is de eerste activiteit van het Kennisplein Gehandicaptensector: dé nieuwe vind- en ontmoetingsplaats voor mensen rond de gehandicaptensector. De initiatiefnemers Vilans, VGN en MEE Nederland willen met het kennisplein één vindplaats creëren voor activiteiten en netwerken. Het kennisplein is toegankelijk voor iedereen die in deze kennis wil delen. Andere kennisdragers in de sector zijn dan ook van harte uitgenodigd om zich aan het plein te verbinden, zoals cliëntorganisaties, expertisecentra, beroepsverenigingen en vakbladen. Samen weten we meer.

Meer informatie

De organisatie van De Kennismarkt 2009 is in handen van Vilans, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, MEE Nederland en ZonMw.

De Kennismarkt, met de feestelijke opening van het Kennisplein Gehandicaptenzorg, vindt plaats op donderdag 28 mei 2009 in het Fulcotheater te IJsselstein. Deelnemers die een actieve bijdrage aan de dag leveren betalen 195,00. Overige deelnemers betalen 225,00. Meer informatie en een inschrijfformulier zijn te vinden op http://www.congresso.nl/congressen/66 Voor overige informatie: Congresso, 0348-425415.

Laatst gewijzigd op: 12 maart 2009