NEN


Start NTA-traject Verantwoord gebruik vernevelapparatuur

maandag 20 april 2009, 11:47

NEN-Medische Technologie nodigt alle belanghebbende partijen uit om deel te nemen aan het NTA-traject 'Medische hulpmiddelen - Verantwoord gebruik vernevelapparatuur'. Onder voorbehoud vindt de eerste vergadering plaats op 28 mei 2009.

Op het gebied van vernevelen van medicatie bestaan verschillende internationale normen, die vaak zeer specifiek en specialistisch zijn opgezet. Daarnaast zijn diverse goed doordachte en bruikbare praktijkdocumenten binnen Nederlandse ziekenhuizen beschikbaar. Deze documenten moeten als input dienen voor een landelijk gedragen eisenstellend document voor verantwoord gebruik van vernevelapparatuur.

Doelstelling NTA-traject 'Verantwoord gebruik vernevelapparatuur' Het nieuw op te stellen document moet eisen stellen aan de omgeving in ziekenhuizen waar medicatie wordt verneveld zodat de kwaliteit en veiligheid voor zorgmedewerkers optimaal is en de efficiëntie van het vernevelen vergroot.

In de NTA zullen hoofdzakelijk eisen worden opgenomen voor de veiligheid van medewerkers. Hierbij worden in ieder geval eisen gesteld om:

* blootstelling van medewerkers aan niet voor hen bestemde medicatie te minimaliseren, en

* de omgeving bij het vernevelen van medicatie te optimaliseren.

De eisen zullen aansluiten bij de arbocatalogus.

Het projectvoorstel, financiering en deelname
In het projectvoorstel staat alle specifieke informatie over het doel, de inhoud, de aanpak, de informatie over de begeleiding vanuit NEN-Medische Technologie, de financiering, de planning en het op te leveren eindproduct.
De kosten voor deelname zijn afhankelijk van het aantal deelnemende partijen dat bereid is tot financiering en de verdeling die de betalende partijen onderling afspreken.

Aanmelden
Bij voldoende belangstelling en toezeggingen tot financiering van het project en in overleg met betrokken partijen vindt de eerste vergadering 'Medicijnvernevelaars en vernevelkapjes' plaats op donderdag 28 mei 2009.

U kunt zich uiterlijk tot 18 mei 2009 aanmelden. Geef in uw aanmelding aan of:

* u wilt deelnemen aan de projectgroep die de NTA gaat opstellen en
* of u wel of niet bereid bent financieel bij te dragen aan het project.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van 't Root, e-mail marieke.vantroot@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Afspraken over medicijnenvernevelaars en vernevelkapjes (Nieuwsbericht) NEN Mediscopemail (Publicatie)