Kroon op het werk

Vijf organisaties genomineerd voor werkgeversprijs Kroon op het Werk 2009

Prijsuitreiking door juryvoorzitter Rudi Nieuwenhoven op woensdag 28 mei, Glazen Ruimte, Maarssen

Een jury onder voorzitterschap van Rudi Nieuwenhoven (oud-directeur sociale zaken VNO-NCW) heeft vijf organisaties genomineerd voor de Kroon op het Werkprijs 2009 t.w:

* Agis Zorgverzekeringen - Amersfoort

* DSM Nederland BV - Geleen

* Textiel sorteerbedrijf Kringtex BV - Amersfoort
* Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen

* Zorggroep Solis BV - Deventer

Deze vijf bedrijven zijn genomineerd omdat zij opvallen door de wijze waarop zij binnen hun organisatie vorm geven aan het beleid rondom preventie van verzuim en arbeidsongeschiktheid en de inzet waarmee zij werknemers met gezondheidsproblemen en handicaps in dienst nemen en houden. De jury merkt op dat de genomineerde organisaties niet alleen op dit gebied uitblinken, maar ook in het algemeen een erg sterk sociaal beleid voeren.

Tijdens het laatste juryoverleg op 28 mei bepaalt de jury wie de Kroon op het Werkprijs 2009 in ontvangst mag nemen. Voorafgaand aan dit overleg zal de jury de genomineerde organisaties persoonlijk bezoeken. De prijs is een initiatief van de Commissie het Werkend Perspectief en wordt door het Werkgeversforum Kroon op het Werk op 28 mei a.s. uitgereikt door juryvoorzitter Rudi Nieuwenhoven (voormalig directeur sociale zaken VNO-NCW) tijdens een feestelijke middag. De uitreiking staat in het teken van werkgevers met hart voor hun werknemers Sprekers en workshops gaan in op betrokken leiderschap, samenwerking en motivatie, passie en verandermanagement.

Voorstellen genomineerden en aanmelden themamiddag Werkgevers die kennis willen maken met de genomineerden én deel willen nemen aan de voorafgaande workshops en lezingen, kunnen zich opgeven via info@kroonophetwerk.nl. Het gehele evenement start om 15.30 uur in De Glazen Ruimte in Maarssen. Alle genomineerden presenteren zichzelf vanaf 20.15 uur en om 20.55 uur is de bekendmaking. Deelname voor de gehele dag kost voor niet-leden 250 euro.

Jury
De jury voor de Kroon op het Werkprijs staat onder voorzitterschap van Rudi Nieuwenhoven (oud-directeur sociale zaken VNO-NCW) en bestaat verder uit: de heer P. Biesheuvel (voorzitter RWI), , de heer J. Kamphuis (directeur P&O Waterlandziekenhuis, winnaar 2006), mevrouw A. Jongerius (voorzitter FNV), de heer G. Wanders (journalist), mevrouw G. Verpoorte (onderdirecteur Rabobank Groep Nederland) en mevrouw C. Wormsbecher (directeur drukkerij Wedding, winnaar 2005), de heer P. Heerkens (Lavans, winnaar 2007) en de heer H. Pijpers (Fortis, directeur Fortis Arbodienst, winnaar 2008).

Werkgeversforum `Kroon op het Werk'
Commissie het Werkend Perspectief heeft na haar beëindiging in maart 2007 de organisatie en uitreiking van de prijs overdragen aan het Werkgeversforum `Kroon op het Werk'. Dit is een samenwerkingsverband van grote en kleine organisaties die actief bezig zijn met gezondheidsmanagement. Onder andere een aantal winnaars van de Kroon op het Werk prijs van voorgaande jaren maken hier deel van uit. In het Werkgeversforum bundelen zij hun jarenlange ervaring, expertise en kennis. Het doel van het Werkgeversforum `Kroon op het Werk' is onderling ervaringen uitwisselen over de optimale inzetbaarheid van medewerkers en het terugdringen van de kosten van ziekteverzuim. Speerpunten zijn: preventie van verzuim en arbeidsongeschiktheid en (re)integratie van mensen met gezondheidsproblemen en handicaps. Het Werkgeversforum maakt hiervoor onder andere gebruik van een benchmark en de Workability Index waarmee bedrijven hun prestaties kunnen meten en verbeteren. Het geeft daarnaast advies en organiseert activiteiten om organisaties te helpen hun prestaties op het gebied van gezondheidsmanagement te verbeteren. Iedere organisatie die bezig is of bezig wil zijn met gezondheidsmanagement kan deelnemen aan het Werkgeversforum. Er zijn inmiddels 70 organisaties lid van het Werkgeversforum. Internationale ervaringen wijzen uit dat dit er binnen enkele jaren honderden zijn.

Eerdere winnaars
De prijs werd eerder gewonnen door IBM Nederland (1996), Siers Groep - Oldenzaal (1997), Politiedistrict Marco Polo - Utrecht (1998), Ewals Cargo Care Transport - Venlo (1999), ROC Deltion College - Zwolle (2000), Triversum - Alkmaar (2001), Moonen Schilders (2002/2003), Otto BV - Tilburg (2004), Drukkerij Wedding - Harderwijk (2005), Waterlandziekenhuis - Purmerend (2006), Lavans - Helmond (2007), Fortis Bank Nederland NV (2008). De prijs bestaat uit een bronzen beeld van Theo Mackaay.

Klik hier voor de uitnodiging KROON OP HET WERKPRIJS 2009