Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer organiseert jeugdconferentie 2009

Zorg voor de toekomst!
Medewerkers van scholen, zorginstellingen en de gemeente Zoetermeer komen samen tijdens de jeugdconferentie âZorg voor de toekomst!â op donderdag 28 mei. Wethouder Onderwijs en Jeugd, Frans Muijzers, verwacht dat de werkconferentie een belangrijke bijdrage zal leveren aan het nog beter maken van de zorg voor Zoetermeerse scholieren. De conferentie heeft een ludiek en verrassend einde.

De conferentie begint met een informatiemarkt. Na de opening door dagvoorzitter Edith van der Spruit, directeur hoofdafdeling Welzijn, neemt Ton Monasso het woord. Hij geeft, als expert op het gebied van e-dossiers, ketenintegratie en de jeugdsector zijn visie op digitale dossiervorming in onderwijs en zorg. Vervolgens wordt in zes verschillende workshops dieper ingegaan op de onderwerpen zorg in het onderwijs. Er is bijvoorbeeld een workshop over Jonge Helden, dit is een stichting die zich bezighoudt met rouwverwerking. Uniek is dat ze deze zorg tijdens schooltijd op scholen geven. Ook zijn er workshops over het Centrum voor Jeugd en Gezin, het nieuwe informatieloket ICOZ, passend onderwijs, maatschappelijke stages en het project Jongerenfoyer.

Aanstormend cabarettalent Jasper Valstar vat de conferentie verrassend samen. De pers kan tijdens deze afsluiting fotoâs maken en vragen stellen aan de aanwezigen.

Programma

15.00 uur Ontvangst met informatiemarkt
16.00 uur Opening door dagvoorzitter Edith van der Spruit, directeur hoofdafdeling Welzijn gemeente Zoetermeer 16.05 uur Inleiding door Ton Monasso, adviseur Public & Health bij Capgemini Consulting
16.45 uur Zes workshops (besloten)
17.50 uur Ludieke afsluiting door Jasper Valstar, cabaretier 18.15 uur Borrel