Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nieuwbouw Meester Baarsschool

Informatiebijeenkomst 28 mei

Op donderdag 28 mei vanaf 19.30 uur, is er een informatiebijeenkomst in de raadzaal aan de Groene tuin 317, over de sloop- en bouwwerkzaamheden van de meester Baarsschool aan de Koninginneweg. Technici van Gemeentewerken en de sloopaannemer zullen uitleg geven over de beoogde werkzaamheden.

Stand van zaken en voortgang werkzaamheden
De sloopvergunning is inmiddels verleend en de bouwvergunning is in procedure. Het is de bedoeling dat de sloopwerkzaamheden in week 24 starten. Het schoolgebouw en het woonhuis worden zoveel mogelijk van binnenuit gesloopt. Het terrein wordt omheind met dichte hekken, zodat de omgeving zo min mogelijk last heeft van puin en overig afval. Gedurende de sloop- en bouwperiode zullen trillingsmeters in de directe omgeving van het bouwwerk alle bewegingen nauwkeurig vastleggen.

Voor uitvoering van de sloopwerkzaamheden zal een apart veiligheidsplan worden opgesteld. Het bouwverkeer zal, van en naar de bouwlocatie, over de Koninginneweg rijden. In het bestek is het laadvermogen voor de vrachtwagens vastgesteld op een maximum van 30 ton en de wagens dienen stapvoets over de Koninginneweg te rijden.