Tweede Kamer der Staten Generaal

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, brengt op uitnodiging van de voorzitter van het Luxemburgse parlement, de heer Lucien Weiler, een bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg. Het bezoek heeft plaats op donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei en staat in het teken van jongeren en politiek, de huidige financiële en economische crisis, de komende verkiezingen van het Europese Parlement en de samenwerking tussen de kleinere landen binnen de Europese Unie.

Op donderdag 28 mei heeft een ontmoeting plaats met Groothertog Henri van Luxemburg. Daarnaast spreekt de Voorzitter met de voorzitter van het Luxemburgs parlement, de heer Lucien Weiler, de minister-president Jean-Claude Juncker en de minister van Buitenlandse Zaken en Immigratie, de heer Jean Asselborn.

Tijdens een bijeenkomst in het Luxemburgse parlement op vrijdag 29 mei krijgt de Voorzitter een uitleg over de faciliteiten voor de parlementsleden in de plenaire zaal. Vervolgens ontmoet de Voorzitter vertegenwoordigers van verscheidene politieke jongerenorganisaties, waarmee zij in debat gaat over de rol en positie van jongeren in de politiek.

Aansluitend brengt de Voorzitter een bezoek aan de stad Vianden, waar zij door de burgemeester, mevrouw Gaby Frantzen-Heger, wordt rondgeleid door het Kasteel Vianden.