Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen introduceert een historisch groene wandelroute

20 mei 2009

Vlaardingen is een historisch groene wandelroute rijker. De wandelroute verbindt de oude levendige stad, met cultuur en natuur. De route staat stil bij meer dan veertig groene en cultuurhistorische hoogtepunten in Vlaardingen.

Op donderdag 28 mei overhandigt wethouder Jan Robberegt tijdens de raadsvergadering het eerste exemplaar aan de heer Jack Tsang, fractievoorzitter van Groen Links en initiatiefnemer.

De gemeente heeft met behulp van deskundigen het boekje ontwikkeld na een motie van de gemeenteraad. De samenstelling is uitgevoerd door Frits van Ooststroom van het Bureau Stad en Streek Cultuurhistorie uit Vlaardingen. Het historisch groene wandelrouteboekje is verkrijgbaar vanaf 28 mei bij o.a. de VVV voor 3,50.

Wandel mee tijdens Dag van het Park
Op 31 mei tijdens de Dag van het Park kunnen geĂŻnteresseerden onder begeleiding van de heer Ooststroom de route wandelen. Deelnemers kunnen zich verzamelen op 31 mei om 14.00 uur bij het Oranjepark (ter hoogte van de kraam Serviceteam VVV Vlaardingen). De wandeling duurt ongeveer twee uur.