Opening tentoonstelling de Smaak van Almere
28-05-2009 | Start: 17:00 | Eind: 19:00 | Locatie: Stadhuis Almere,
C-passage
Eetbare natuur en lokale, duurzame producten uit Almere zijn het
onderwerp van de nieuwe tentoonstelling en publicatie De Smaak van
Almere, van het gemeentelijk Stadsarchief. In de expositie komen
twaalf Almeerders aan het woord die zich bezighouden met duurzaam
eten, van biologische kok tot stadsboer. De publicatie is een
receptenwaaier met dertig bereidingen van `Almeerse' ingrediënten,
zowel natuurlijk als gecultiveerd.
Duurzame voeding van Almeerse bodem
Almere heeft veel te bieden als het gaat om eten van eigen bodem. Er
groeien ontelbare wilde planten en kruiden in bossen, parken en op
braakliggende terreinen. Op diverse plaatsen zijn bomen en struiken
met eetbare vruchten aangeplant. Maar er worden ook biologische
groenten gekweekt in volkstuinen en op professionele akkers, er grazen
zogeheten Marchigiana-runderen, er wordt honing verzameld, vis
gevangen, bier gebrouwen en kaas gemaakt.
Daarnaast heeft Almere een boerenmarkt, een stadsboerderij, een
biologisch restaurant, verschillende natuurwinkels (ook online),
kortom: een mooie illustratie van duurzaamheid volgens de Almere
Principles.
De Smaak van Almere, tentoonstelling en publicatie
De expositie is te zien vanaf vrijdag 29 mei tot en met 30 september
2009. De complete interviews en alle foto's zijn vanaf de opening op
28 mei digitaal beschikbaar via www.almere.nl/stadsarchief.
De receptenwaaier is voor EUR 4,50 verkrijgbaar bij het Stadsarchief,
VVV Almere en bij de Almeerse boekhandels.
Gemeente Almere