Gemeente Almere

Opening tentoonstelling de Smaak van Almere

28-05-2009 | Start: 17:00 | Eind: 19:00 | Locatie: Stadhuis Almere, C-passage

Eetbare natuur en lokale, duurzame producten uit Almere zijn het onderwerp van de nieuwe tentoonstelling en publicatie De Smaak van Almere, van het gemeentelijk Stadsarchief. In de expositie komen twaalf Almeerders aan het woord die zich bezighouden met duurzaam eten, van biologische kok tot stadsboer. De publicatie is een receptenwaaier met dertig bereidingen van `Almeerse' ingrediënten, zowel natuurlijk als gecultiveerd.

Duurzame voeding van Almeerse bodem
Almere heeft veel te bieden als het gaat om eten van eigen bodem. Er groeien ontelbare wilde planten en kruiden in bossen, parken en op braakliggende terreinen. Op diverse plaatsen zijn bomen en struiken met eetbare vruchten aangeplant. Maar er worden ook biologische groenten gekweekt in volkstuinen en op professionele akkers, er grazen zogeheten Marchigiana-runderen, er wordt honing verzameld, vis gevangen, bier gebrouwen en kaas gemaakt.

Daarnaast heeft Almere een boerenmarkt, een stadsboerderij, een biologisch restaurant, verschillende natuurwinkels (ook online), kortom: een mooie illustratie van duurzaamheid volgens de Almere Principles.

De Smaak van Almere, tentoonstelling en publicatie De expositie is te zien vanaf vrijdag 29 mei tot en met 30 september 2009. De complete interviews en alle foto's zijn vanaf de opening op 28 mei digitaal beschikbaar via www.almere.nl/stadsarchief.

De receptenwaaier is voor EUR 4,50 verkrijgbaar bij het Stadsarchief, VVV Almere en bij de Almeerse boekhandels.