Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Wethouder Freek Ossel opent multifunctioneel centrum Joubertstraat

20 mei 2009

Op donderdag 28 mei vindt de officiële opening van het nieuwe multifunctionele centrum aan de Joubertstraat in de Transvaalbuurt plaats. Freek Ossel, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam en portefeuillehouder Willem Paquay van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer zijn bij de opening aanwezig.

Zij zullen, samen met stadsdeelbewoonsters Nanda Crucq, de naam van het gebouw onthullen. Bewoners uit Oost-Watergraafsmeer waren opgeroepen een naam voor het multifunctioneel centrum te bedenken. Nanda Crucq uit Park de Meer heeft de prijsvraag gewonnen.

U bent welkom

De opening is van 16.30 uur tot 18.00 uur. Belangstellenden zijn welkom een kijkje te komen nemen in het gebouw. U kunt bij de verschillende organisaties binnen lopen om kennis te maken met hun aanbod aan activiteiten. Het multifunctioneel centrum is gevestigd aan de Joubertstraat 15.

Arbeidsparticipatie en inburgering

Het nieuwe centrum richt zich met name op arbeidsparticipatie en inburgering. Twee migrantenorganisaties - de stichtingen Sociaal Cultureel Centrum Medelanders en Transvaal Informatie Sociaal Cultureel Centrum - bieden cursussen aan om mensen weer actief te laten deelnemen aan de maatschappij. Daarnaast is er ruimte voor wijkgerichte activiteiten, zoals het project contactvaders. Dat zijn bewoners die mee helpen om overlast van jongeren tegen te gaan.

Taalwijzer en computerlokaal

Niet-migrantenorganisaties vinden ook onderdak in het pand. Taalwijzer Oost-Watergraafsmeer biedt activiteiten aan voor inburgering en het re-integratiebureau Werktrajekt helpt bewoners bij het vinden van werk. Ook kunnen buurtbewoners op de tweede verdieping gebruik maken van een computerlokaal. Op de begane grond zijn verder twee gebeds- en ontmoetingsruimten met een eigen ingang, een voor de Turkse en een voor de Marokkaanse gemeenschap.

Ontwerp

Het pand, ontworpen door Architectenbureau Marlies Rohmer, heeft een robuuste voorgevel, gecombineerd met bijzonder metselwerk. Het gedetailleerde metselwerk is een verwijzing naar de Amsterdamse school. De bouw van het multifunctioneel centrum is mede mogelijk gemaakt door een Europese subsidie.
Reageer