Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Bewoners presenteren één jaar wijkaanpak E-, G- en K-buurt

25 mei 2009

Donderdag 28 mei 2009 presenteren bewoners, woningcorporaties en stadsdeelbestuur de resultaten van één jaar wijkaanpak. Naast het informeren van de bewoners uit de E-, G- en K- buurt over lopende projecten is het doel ook om aanwezigen enthousiast te maken om zelf ook met plannen en initiatieven te komen.

De E-, G- en K-buurt is als een van de veertig buurten in Nederland door het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie aangewezen als zogenaamde `krachtwijk'. Het stadsdeelbestuur, bewoners, politie en de woningcorporaties Rochdale, Ymere, Eigen Haard en De Key hebben vorig jaar de handen ineengeslagen en een actieplan opgesteld om van de E-, G- en K-buurt een prachtwijk te maken.

Na één jaar wijkaanpak kan inmiddels teruggekeken worden op een indrukwekkende lijst projecten. Denk bijvoorbeeld aan de opening van collectieve ruimtes in Gravestein en Kikkenstein, de start van een opleidingstraject voor gastouders, het project voor Ieder Kind een Eigen Boek of de huiswerkbegeleiding bij Compubrain.

Tijdens de bewonersavond zullen bewoners op een informatiemarkt door de initiatiefnemers van zestien projecten een toelichting krijgen op de verschillende projecten. Aansluitend zullen bewoners met elkaar in gesprek gaan over ideeën, plannen en initiatieven voor hun buurt.

De bewonersavond vindt plaats van 18.00 uur tot 21.00 uur in het CEC-gebouw (Bijlmerdreef 1289). Het programma ziet er als volgt uit:
* 18.00 uur opening

* 18.15 uur informatiemarkt met eten
* 19.30 uur meepraten over uw buurt. Thema's School & Werk, Wonen & Veiligheid, Samen leven en eigen onderwerp
* 21.00 uur einde

In bijlage de digitale uitnodiging van deze bijeenkomst.

Bijlage:

Flyer EGK-buurt

---