CDA afdeling Gelderland


Europa is er ook voor de Liemerse en Arnhemse economie
---

PERSBERICHT 19 mei 2009

Maria Martens, nummer 3 op de CDA-lijst voor de komende Europese verkiezingen, bezoekt op 28 mei 2009 Arnhem en de Liemers om het nut en de noodzaak van Europa toe te lichten. In dit kader brengt zij werkbezoeken aan het modekwartier in Arnhem en twee bedrijventerreinen in Duiven. Maria Martens wordt daarbij vergezeld door Provinciale Statenleden, wethouders en raadsleden uit Arnhem en de Liemers. Het bezoek wordt âs avonds afgesloten met een Europaborrel in Zaal Wieleman in Westervoort.

Maria Martens is geen onbekende voor Gelderland. De afgelopen periode als Europarlementariër heeft de provincie Gelderland altijd haar bijzondere aandacht gehad.

In Europa zet zij zich onder andere in voor een daadkrachtig Europees antwoord op de economische crisis, meer veiligheid, het afschaffen van de vergaderingen in Straatsburg en respect voor waarden. Maria Martens wil daarom het belang van Europa benadrukken. âIk hoop van harte dat mensen gaan stemmen. De politiek maakt wetgeving en goede wetgeving moet aansluiten bij wat mensen belangrijk vinden. Met je stem kun je aangeven welke accenten jÃj graag ziet. Mensen denken wel eens dat hun stem niet veel uitmaakt. Dat doet het wel. Elke stem telt!â

Het werkbezoek van Maria Martens begint om 13.00 uur met een bezoek aan het modekwartier in Arnhem. O.a. met Europees geld gefinancierd, staat hier prominent het tot restaurant omgebouwde oude postdistributiecentrum uit de stationsomgeving. Daarna vertrekt het gezelschap naar het bedrijventerrein ât Holland in Duiven, omdat hier een succesvol revitaliseringsproject is afgerond. Tevens bezoekt de delegatie het bedrijventerrein Nieuwgraaf dat in de Euregio Rijn/Waal een bijzondere plaats inneemt en eveneens een revitaliseringsslag nodig heeft. Maria Martens zal tijdens haar bezoek het "Bloemetje van Maria" uitreiken aan iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving of voor een bijzonder project verantwoordelijk is.

Het bezoek van Maria Martens zal âs avonds om 20.00 uur worden afgesloten met een Europaborrel in Zaal Wieleman in Westervoort. Zij zal daar in gesprek gaan met de aanwezigen. Er zal gelegenheid zijn om vragen te stellen en aanwezigen kunnen hun visie geven op Europa. Het CDA nodigt iedereen dan ook van harte uit om met Maria Martens van gedachten te wisselen over Europa en onze regio

Voor meer informatie over het bezoek kunt u contact opnemen met Klaas Westerbeek, regionaal campagneleider, telefoon 06 5337 1237.

Meer informatie over Maria Martens vindt u op www.mariamartens.nl,

Wilt u Maria persoonlijk spreken? - Wilt aansluiten bij het programma of een deel ervan? - Wilt u een interview? - Wilt u meer informatie?

Neemt u dan contact op met: Chantal Teunissen, coördinator Pers en Communicatie van Maria Martens telefoon 06-46552299 of email chantal@mariamartens.nl.

Programma van 28 mei 2009, in het kader van de Europese verkiezingen: werkbezoek en Europaborrel in Arnhem/Liemers

13.00 â 14.30 Modekwartier Arnhem

De eerste stop in de wandeling is het Infopunt 100%MODE, Klarendalseweg 134. Het nieuwe restaurant Goed Proeven (met Europees geld is het oude postcentrum vanuit de stationsomgeving hier naartoe overgebracht) en verschillende winkels worden bezocht.

Het project 100% Mode ontstond vanuit de wijk. De Klarendallers wilden graag de bedrijvigheid terug die vroeger heerste aan de Klarendalseweg, de ruggengraat van de oude arbeiderswijk. Gemeente Arnhem en Volkshuisvesting Arnhem adopteerden het project 100% Mode. In Klarendal huren ondernemers tegen lagere prijzen dan elders winkelruimte die ze kunnen combineren met atelier en woning.

15.00 â 16.00 Bezoek aan ât Holland, bedrijventerrein in Duiven

Bezoek met de bedrijfscontactfunctionaris van Duiven aan ondernemers.

n 2005 is de revitalisering van 't Holland afgerond. Niet een erg omvangrijke klus, maar belangrijk om dit terrein ook de komende jaren er weer goed bij te hebben liggen. De maatregelen richtten zich met name op de openbare ruimte (infrastructuur, riolering, groen) in de hoop dat ondernemers dat zouden oppakken en ook kritisch naar hun eigen terreinen zouden kijken. De totale kosten bedroegen circa > EUR>
1,4 miljoen, waarbij ongeveer > EUR> 650.000,-- Europese subsidie is geweest in het kader van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling).

16.15 â 17.15 Bezoek aan De Nieuwgraaf

Bezoek met de bedrijfscontactfunctionaris van Duiven aan ondernemers.

Het beleid is dat bestaande bedrijventerreinen moeten worden opgeknapt voordat wordt gedacht aan de aanleg van nieuwe. De Nieuwgraaf is een voorbeeld hiervan.

Ondernemers en ondernemersvereniging Lindus willen graag hierover in gesprek met de overheid over revitalisering.

De Nieuwgraaf is een belangrijk regionaal terrein in deze Eurogio Rijn/Waal. Europees geld zal nodig zijn om de plannen te verwezenlijken.

Vanaf 20.00 uur Europaborrel in Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat, Westervoort

Het CDA nodigt iedereen van harte uit om met Maria Martens van gedachten te wisselen over Europa en onze regio.
---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 25-5-2009