Gemeente Wervershoof


Verkeersomleiding en wijziging busroute in verband met voorjaarsmarkt

25 mei 2009
In verband met de voorjaarsmarkt die plaatsvindt op donderdag 28 mei 2009 in Wervershoof worden sommige busroutes gewijzigd. Het gaat om de routes van de bussen 131,132 (Hoorn-Grootebroek v.v.) en 650 (Wervershoof- Lelystad).

De markt vindt, net als voorgaande jaren, plaats op het gedeelte van de Dorpsstraat ná de uitrit van supermarkt Deen tot aan de kruising Dorpsstraat/Kaagweg in Wervershoof.

Wijziging busroute op 28 mei
De bussen tussen Hoorn - Grootebroek en Wervershoof- Lelystad v.v. rijden tussen 08.00 en 19.00 uur vanaf het Zijdwerk via De Hoek, Dorpsstraat, Raiffeisenlaan, Burgemeester Raatlaan, Kaagweg, Europasingel en de Kagerdijk/ Kagerbos richting Grootebroek en vice versa. De haltes nabij de R.K. kerk St. Werenfridus, café 't Fortuin en op de Zeeweg vervallen tijdelijk. Op verzoek kan men in- en uitstappen op de hoek van de Zeeweg en de Kagerdijk.

Doorgaand verkeer omgeleid op 28 mei
Tussen 08.00 en 19.00 uur wordt al het doorgaand verkeer omgeleid via de Raiffeisenlaan, Europasingel en de Kagerdijk v.v. Ook wordt het gedeelte van de Kaagweg dat uitkomt op de Dorpsstraat voor het autoverkeer afgesloten. De Kaagweg blijft voor voetgangers en fietsers gewoon toegankelijk.

Daarnaast wijzen wij erop dat het niet altijd mogelijk is alle afritten van de woningen, aan de zijde van de Dorpsstraat waar de markt plaatsvindt, vrij toegankelijk te houden. Wij verzoeken de aanwonenden bij het opstellen van de markt te overleggen met de kraamhouders. Veel problemen kunnen in goed overleg voorkomen worden. In geval van nood wordt de uitrit natuurlijk vrijgemaakt voor de hulpdiensten.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171