Gemeente Echt-Susteren


Gemeenteraad vergadert op 28 mei

Op donderdag 28 mei om 19:00 uur vergadert de gemeenteraad van Echt-Susteren. U kunt deze openbare vergadering bijwonen vanaf de publieke tribune. Ook is de vergadering live te volgen via de lokale televisie en radio.

Â

Agenda


1. Opening en mededelingen

De raadsvergadering wordt door de voorzitter officieel geopend met een gebed. Daarna heeft de voorzitter de gelegenheid enkele mededelingen van huishoudelijke aard te doen.


2. Voorstel tot vaststelling van de definitieve agenda

De raad wordt voorgesteld de agenda voor deze vergadering definitief vast te stellen.


3. Voorstel tot vaststelling van de besluitenlijst van de raadsvergadering d.d. 9 april 2009

Alle besluiten die de raad in een raadsvergadering neemt, worden genoteerd op een besluitenlijst. Deze besluitenlijst stelt de raad in de eerstvolgende vergadering vast. De raad wordt nu voorgesteld de besluitenlijst van de raadsvergadering van 9 april vast te stellen.


4. Voorstel tot vaststelling van de besluitenlijst van de raadsvergadering d.d. 23 april 2009

Alle besluiten die de raad in een raadsvergadering neemt, worden genoteerd op een besluitenlijst. Deze besluitenlijst stelt de raad in de eerstvolgende vergadering vast. De raad wordt nu voorgesteld de besluitenlijst van de raadsvergadering van 23 april vast te stellen.


5. Voorstel betreffende gemeenschappelijke regeling subsidiëring AntiDiscriminatie Voorziening Limburg (ADV-Limburg)

De gemeenteraad heeft op 18 december 2008 besloten mee te doen in de antidiscriminatievoorziening van de provincie (een meldpunt voor o.a. het melden van en behandelen van klachten over discriminatie) en de benodigde gelden hiervoor ter beschikking te stellen. De afspraken tussen de deelnemende gemeenten over de financiën, werkzaamheden en bevoegdheden moeten goed worden vastgelegd en dat kan het beste in een gemeenschappelijke regeling. Het college vraagt de raad nu om toestemming deze gemeenschappelijke regeling aan te gaan.


6. Voorstel betreffende brandweerzorg, fysieke veiligheid en vervolg bestuursopdracht

Op 18 december 2008 heeft de raad het college een bestuursopdracht over brandweerzorg gegeven. In deze bestuuropdracht heeft de raad aangegeven hoe en binnen welke grenzen het college moet werken aan het verbeteren van de brandweerzorg. Onder andere de samenwerking met de buurgemeenten, de locatiekeuze voor de nieuwe brandweerkazerne en het oefenterrein voor de brandweer zijn door het college verder uitgewerkt. Het college heeft daarom een vervolgbestuursopdracht voorbereid en stelt de raad nu voor deze vast te stellen.


7. Voorstel tot het nemen van een besluit op een bezwaarschrift tegen het raadsbesluit tot onttrekking aan het openbaar verkeer van (gedeeltes van) wegen in het kader van de aanleg van Bedrijventerrein De Berk II

De gemeente is bezig met het ontwikkelen van het nieuwe bedrijventerrein De Berk II (beter bekend als Bovenregionaal Bedrijventerrein St.Joost). De raad heeft op 6 november 2008 besloten de wegen in dit gebied aan het openbaar verkeer te onttrekken om ontwikkeling van het bedrijventerrein mogelijk te maken. Tegen dat raadsbesluit is bezwaar ingediend. Het college stelt de raad nu voor een besluit te nemen over het ingediende bezwaar.


8. Voorstel tot het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Echt-Susteren 2009.

Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. In sommige gevallen kunnen kinderen niet zelfstandig naar school, of kunnen ze niet door hun ouders worden gehaald en gebracht. Als aan bepaalde criteria is voldaan, kunnen ouders een beroep doen op de verordening leerlingenvervoer voor een vergoeding van kosten voor het vervoer van hun kinderen. Het college heeft op basis van nieuwe ontwikkelingen en praktijkervaringen een nieuwe verordening leerlingenvervoer voorbereid en stelt de raad nu voor deze nieuwe verordening vast te stellen.


9. Ingekomen stukken

De gemeenteraad ontvangt brieven van burgers en externe organisaties en informatie van het college. Deze worden allemaal voor de raad ter inzage gelegd. Voor elke raadsvergadering worden deze stukken verzameld en op een lijst gezet, zodat de raad officieel kennis kan nemen van de lijst van ingekomen stukken.


10. Sluiting

De vergadering wordt door de voorzitter officieel gesloten met een gebed.

Â

De stukken liggen vanaf vrijdag 15 mei tijdens kantooruren, ter inzage in het gemeentehuis Nieuwe Markt 55 te Echt. In deze periode is op verzoek de gelegenheid de vorige raadsvergadering te beluisteren. De agenda met de diverse raadsvoorstellen ligt tevens ter inzage in de leeszalen Echt, Pey, Koningsbosch, Susteren, Nieuwstadt en Roosteren.

De agenda, alle raadsvoorstellen en conceptbesluiten en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl. Â

Voor vragen of informatie over de raadstukken kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.

Â