Gemeente Zwolle

Duurzame Donderdag

Datum uitgave persbericht: 05/27/2009

Op 28 mei 2009 is het Duurzame Donderdag bij de gemeente Zwolle. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid. Het doel is bewustwording van het onderwerp en een eerste aanzet voor strategiebepaling voor de komende tijd. Medewerkers van de gemeente Zwolle kunnen die dag nadenken en plannen bedenken over hoe ze duurzaamheid in de gemeentelijke organisatie kunnen toepassen.

Er wordt veel over duurzaamheid gesproken, ook bij lokale overheden. De vraag is wat duurzaam is, wat je ermee moet of kunt? Daarvoor is het donderdag 28 mei 2009 Duurzame Donderdag bij de gemeente Zwolle. Medewerkers van de gemeente kunnen de hele dag door deelnemen aan verschillende workshops of activiteiten, variërend van nadenken over strategie tot het concreet maken van duurzaamheid in het eigen werk. Er zijn ook ludieke acties zoals vergaderen op een duurzame fiets: de kletsfiets, geschikt voor 7 personen.

Foto-expositie

Om het onderwerp duurzaamheid onder de aandacht te brengen is in het Stadhuis een foto-expositie over duurzaamheid. Medewerkers van de gemeente Zwolle hebben hun visie op duurzaamheid gefotografeerd en gemotiveerd. Medewerkers van de gemeente kunnen de expositie ook op andere werklocaties zien want met beamers worden de foto´s ook op andere locaties getoond, zoals op het Stadskantoor en op Werkplein De Lure.
De foto-expositie is te bezoeken van 28 mei tot 5 juni 2009, tijdens openingstijden van het Stadhuis.

De gemeente Zwolle doet aanstaande vrijdag ook mee aan het symposium Duurzaam Ondernemen, van denken naar doen op Windesheim in Zwolle. Er zijn coachingsessies, een duurzame markt en een netwerkcafé.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 27-05-2009 tot 26-06-2009