27/05/2009 17:19

Hogeschool van Amsterdam

Urban projection op het grootste scherm van Amsterdam!

MediaLAB Amsterdam produceert op 28 mei 2009 om 22:00u een urban projection van 375 m2 op het HvA Singelgrachtgebouw (kruising Wibautstraat/Mauritskade). Bij deze vorm van projectie krijgen grote, stadse gebouwen een tweede huid van gekleurd licht: door een precieze choreografie van het videomateriaal en de lijnen en structuren van de architectuur komt een gebouw 's nachts tot leven.

Deze productie is een afstudeerproject waarbij studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam nauw hebben samengewerkt in het MediaLAB. Mediastudenten hebben in het MediaLAB de mogelijkheid om unieke innovatieve afstudeerprojecten te ontwikkelen, waarbij de toepassing en ontwikkeling van nieuwe media- en communicatiemogelijkheden centraal staan.

De urban screen wil de schoonheid van de architectuur benadrukken. Nederlandse steden barsten van de authentieke en ook indrukwekkende industriële architectuur en dit is een prachtige manier om deze letterlijk in de spotlight te zetten.

Dit is de eerste urban projection van deze omvang in Amsterdam. Het event vindt plaats op een belangrijk kruispunt in de stad: op de voorgevel van het HvA-gebouw aan het Rhijnspoorplein. De projectie zal het best zichtbaar zijn vanaf de Mauritskade/Amsteldijk en duurt van 22:00 tot 00:00u.





http://urbanprojection.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (