Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Europarlementariër Lambert van Nistelrooij bekijkt RECRON alert!

Op donderdag 28 mei aanstaande brengt Lambert van Nistelrooij, lid van het Europees Parlement, op uitnodiging van RECRON een werkbezoek aan Strandpark âDe Zeeuwse Kustâ aan de Helleweg 8 in Renesse. Lambert is sinds 2004 lid van het Europees parlement en is opnieuw kandidaat voor het CDA op 4 juni aanstaande. Aanleiding voor het bezoek is zijn belangstelling voor innovatieve ideeën die een bijdrage leveren aan een beter milieu en een duurzame samenleving.

Als woordvoerder voor klimaat, milieu, water en energie heeft hij de afgelopen jaren al veel initiatiefnemers de weg kunnen wijzen naar de programmaâs voor ondersteuning in Nederland en Europa. Dit jaar heeft hij dit onder andere onderstreept door het instellen van de Innovatieprijs âEnergie en Duurzaamheidâ. Ruim 25 projecten, waaronder een aantal Zeeuwse initiatieven, zijn de afgelopen maanden ingediend om voor deze prijs in aanmerking te komen.

Toegang tot wet- en regelgeving in belang van iedereen In 2008 is RECRON, de vereniging voor recreatieondernemers in Nederland, gestart met de bouw en invoering van het managementprogramma RECRON alert! Op dit moment maken ruim 280 recreatieondernemers gebruik van dit programma. Zij krijgen een op hun bedrijf afgestemde toegang tot actuele wet- en regelgeving. Bovendien worden ze wekelijks automatisch op de hoogte gebracht van werkzaamheden en controles die ze binnen hun bedrijfsvoering moeten uitvoeren. Het uitdraaien van lijsten is eenvoudig en bevordert zo een snelle afhandeling van bezoeken van inspecteurs van de diverse controlerende instanties.

Strandpark âDe Zeeuwse Kustâ is één van de bedrijven die ervaring heeft opgedaan met de eerste modules van RECRON alert! De komende jaren wordt het programma verder uitgebreid, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de ondernemers. RECRON ziet dit als een belangrijke bijdrage aan het versterken van de continuïteit en duurzaamheid van de recreatiebedrijven in Nederland.

Europese belangstelling
De Europese Commissie heeft alle lidstaten opgeroepen een faciliteit te scheppen, die ondernemers in het midden- en kleinbedrijf helpt bij een betere toegang tot milieuwetgeving. Met RECRON alert! heeft de recreatiesector hiervoor al een praktijk gericht bedrijfsmiddel, dat ook breder toepasbaar is. Dit initiatief wordt van harte ondersteund door Lambert van Nistelrooij. Hij is dan ook blij dat ook andere brancheorganisaties en een aantal ministeries interesse hebben getoond. Daarnaast acht hij het van belang dat ook gemeenten hun bijdragen leveren, aangezien zij zorgen voor ca. 75% van de wet- en regelgeving voor ondernemers. De gemeente Schouwen-Duiveland heeft al bij RECRON aangegeven belangstelling te hebben.

27 mei 2009