Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 22

28/05/2009

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Hanekamp 9: veranda;

- Nieuwe Grensweg 34: berging;

- H. K. Pootstraat 5: garage/berging en muur;
- Wieringenmeen 34: wijzigen gevel;

- Goudsbergerhout 24: terrasoverkapping.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- De Sypel 13: uitbreiden woning;

- Anne Franklaan kavel 34 t/m 41: wijzigingen op bouwvergunning voor 8 woningen type 2 onder 1 kap;

- Landweg 4: vergroten onderkeldering van garage/berging;
- Stationslaan 4: hekwerk, tuinmuur en carport;
- Julianalaan 43: gedeeltelijk veranderen kantoorruimte;
- Dennenlaan 7: eenzijdige nokverhoging;

- Vischmarkt (fontein): plaatsen kunstwerk op de cascade van de fontein;

- Ceintuurbaan 2: plaatsen en vervangen hekwerken.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Spieghelstraat 29: wijzigen voorgevel;

- Havendam 56: vernieuwen buitenzonwering;

- Schippersmeen 55: plaatsen zadeldak op berging;
- Paardenkamp 35: twee dakkapellen.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Swingdreef 9: uitbreiden woning (op 1e verdieping);
- Parallelweg 26-25: vernieuwen en vergroten recreatiewoning;
- Cremerstraat 22: uitbreiden woning met erker en oprichten berging;
- Harderhout II: opties 12 woningen Slokker
- Zuiderbreedte 8: 3 vlaggenmasten;

- Walstein/Krommekamp/Nieuwe Grensweg: uitbreiden 19 woningen project 20 woningen
(B20080159).

Sloopvergunningen zijn verleend voor:

- Sonnevancklaan 2: slopen opstallen verpleeghuis Sonnevanck;
- Kranenburglaan 28: verwijderen asbest dakplaten.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de ruimtelijke ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Scheidiuslaan 2 t/m 68: oprichten appartementengebouw (24 huur + 10 koop)

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Donkerstraat 21-23: het veranderen en vernieuwen van appartementen;
- Markt 2: het gedeeltelijk veranderen van 1e en 2e verdieping;

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt 6 weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwplan Zuiderzeestraatweg 199

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van Norbertijnenpriorij De Essenburgh om op grond van de Monumentenwet 1988 vergunning te verlenen voor het vervangen van leibedekking van drie dakschilden op het perceel Zuiderzeestraatweg 199 in Hierden (rijksmonument). Het bouwplan ligt tot en met 11 juni 2009 ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bestemmingsplan De Harder

Gedeputeerde Staten hebben op 15 mei 2009 het bestemmingsplan De Harder goedgekeurd. Dit bestemmingsplan werd vastgesteld bij raadsbesluit van 20 november 2008. Het bestemmingsplan voorziet voor deze belangrijke locatie in een kwaliteitsimpuls waarbij onder meer op het terrein De Harder de bouw van een omvangrijk gebouw mogelijk wordt gemaakt met een representatieve gevel welke op de N302 wordt gericht en waarbij de bestaande hal volledig in de nieuwbouw zal worden geïntegreerd. Het nieuwe gebouw krijgt het karakter van een themacentrum waarin meerdere activiteiten mogelijk zullen zijn. De zijde van het terrein, gelegen aan het buurtpark en tegenover de Zeebuurt, krijgt een herinrichting die passend is bij het karakter van de Zeebuurt. Hier voorziet het bestemmingsplan in een attractieve bebouwingswand met maximaal 66 woningen. De woningen worden ontsloten via de Flevoweg en er wordt gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid bij de woningen. Het parkje behoudt zijn groene karakter en wordt gedeeltelijk opnieuw ingericht. Het bestaande industriespoorlijntje zal verdwijnen.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 29 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis.
Degenen die tijdig hun bedenkingen hebben kenbaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten kunnen tijdens de inzage termijn schriftelijk beroep instellen bij de afd. bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Bestemmingsplan Frankrijk

Gedeputeerde Staten hebben op 15 mei 2009 het bestemmingsplan Frankrijk goedgekeurd. Dit bestemmingsplan werd vastgesteld bij raadsbesluit van 20 november 2008. Het bestemmingsplan voorziet in hoofdzaak in het vastleggen van de bestaande situatie in één actueel plan. De bestemmingen wonen en woondoeleinden/historische linten vormen het grootste deel van dit bestemmingsplan. Binnen deze bestemmingen zijn bouwblokken aangegeven waarbinnen woningen en bijgebouwen gebouwd mogen worden. Een groot deel van het openbaar gebied valt ook binnen deze bestemmingen. Zaken als de hoofdverkeers- en groenstructuur, de werk- en voorzieningengebieden en dergelijke worden apart bestemd. Verdichting van woonbebouwing in zoveel mogelijk uitgesloten Alleen binnen de historische linten op enkele daarvoor in aanmerking komende plaatsen een geringe verdichting van de woonbebouwing mogelijk. Hiervoor is een wijzigingsbevoegdheid voor B&W in het plan opgenomen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de N302, de Newtonweg, de Grensweg, de Kuulekamp, Walstein, het Frankenspad en de spoorlijn.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 29 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis.
Degenen die tijdig hun bedenkingen hebben kenbaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten kunnen tijdens de inzage termijn schriftelijk beroep instellen bij de afd. bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Wijziging APV

Het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk maken bekend dat de gemeenteraad in de raadsvergadering van 23 april 2009 heeft besloten tot vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening Harderwijk 2009. Gelijktijdig heeft de gemeenteraad de Algemene Plaatselijke Verordening 2002 ingetrokken. Tevens heeft de raad besloten de Verordening op het bewaren van houtopstanden in te trekken. Deze intrekking wordt van kracht op de tweede dag na de dag waarop het college de Bomenlijst vaststelt, zoals bedoeld in artikel 4:12 van de APV Harderwijk 2009. Tot slot heeft de gemeenteraad de Legesverordening 2009 zodanig aangepast dat deze aansluit bij de APV Harderwijk 2009.

De Algemene Plaatselijke Verordening Harderwijk 2009 treedt in werking op vrijdag 5 juni 2009. op diezelfde dag wordt de aanpassing van de Legesverordening van kracht. Met ingang van donderdag 4 juni 2009 ligt de APV voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel. Informatie: afd. Bestuurs- en Concernadvisering, 411 255.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Elsweg 3: 8 sparren in achtertuin;

- Stationslaan 89: 1 boom (apeboom);

- Dennenlaan 55: 1 eik in achtertuin.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 9 juli 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 15 mei 2009; Trumanlaan 1: 1 boom; Houtwal/ Vitringasingel: 48 bomen kappen / 40 bomen verplanten + herplant;

- 19 mei 2009; Zeestraat 19: 1 boom; Zeggemeen 54: 1 boom.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________