Gemeente 's-Hertogenbosch

28-05-2009
Bouw eerste 144 woningen voor het nieuwe Boschveld van start

De bouw van het project Signatuur van woningcorporatie Zayaz kan van start, dankzij steunmaatregelen van de provincie en de gemeente in het kader van de kredietcrisis. Het project bestaat uit 72 koop- en 72 huurwoningen.

De provinciale steun maakt deel uit van een pakket maatregelen om de Brabantse economie een impuls te geven. Onderdeel hiervan is stimulering van de woningbouw, om de gevolgen van de kredietcrisis aan te pakken.

De garantstelling voor 144 nieuwe woningen in Boschveld is het eerste project dat hierdoor wordt vlotgetrokken. Vorige week heeft de gemeente 's-Hertogenbosch al ingestemd met de bereidheid tot garantiestelling, op het moment van oplevering van de woningen. Dit betekent dat onverkochte koopwoningen in dit project omgezet kunnen worden naar tijdelijke verhuur van deze woningen. Dit gebeurt op grond van de Leegstandwet. De steun van de gemeente samen met de steun van de provincie zorgt ervoor dat Zayaz opdracht kan geven voor start van de bouw van het project Signatuur.