Gemeente 's-Hertogenbosch

28-05-2009
Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch heeft evenals vele andere, grote steden te maken met een toename van vervuiling in de stad. Om dit een halt toe te roepen en mensen meer bewust te maken om samen de stad schoon te houden voert de gemeente de campagne "Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch". In deze campagne vragen we via posters, advertenties, busreclame, grote borden en commercials op tv de burgers om samen met ons de stad schoon te maken en schoon te houden.

Geveltuinenwedstrijd
De gemeente wil bewoners stimuleren om niet alleen een geveltuin aan te leggen, maar ook goed te onderhouden. Een goed onderhouden geveltuin draagt bij aan een schoner en fraaier straatbeeld. Ieder jaar in de loop van de zomer, wordt door de afdeling Beheer Openbare Ruimte de geveltuin niet alleen gecontroleerd op voldoende onderhoud, maar ook bijvoorbeeld op originaliteit en kwaliteit. Daarom organiseert de afdeling Beheer Openbare Ruimte een geveltuinenwedstrijd in de periode juni en juli 2009.

Regels

Wat is een geveltuin?
Een geveltuin is een klein stukje tuin tegen uw gevel van maximaal 45 cm (anderhalve stoeptegel) diep. Voor de aanleg van de geveltuin verwijdert u een aantal stoeptegels en beplant het stukje grond dat vrijkomt met bloemen, planten en struiken. Alle tuinen die dieper zijn dan 45 cm heten voortuin.
Aanleg geveltuin
Voordat u een geveltuin gaat aanleggen moet u toestemming vragen aan de gemeente.
Kop3 Aanmelden wedstrijd
Uw naam, adres en telefoonnummers kunt u mailen naar a.klarenbeek@s-hertogenbosch.nl of u belt naar (073) 615 96 71. U kunt u aanmelden tot uiterlijk 7 juli 2009.
Criteria geveltuin
Onderhoud, variatie van planten en uitstraling zijn de belangrijkste criteria.
Jurering
Als de aanmeldingen binnen zijn volgt er een jurering door specialisten. Deze jurering vindt plaats in de maand juli 2009. Prijzen
Aan deze wedstrijd zitten prijzen verbonden. De eerste prijs bedraagt een cadeaubon van 100 euro, 2e prijs bedraagt een cadeaubon van 50 euro en de 3e prijs bedraagt een cadeaubon van 25 euro van een groen warenhuis.

Informatie
Voor meer informatie over de geveltuinenwedstrijd kunt u contact opnemen met mw. A. Klarenbeek van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, tel. (073) 615 96 71 of e-mail:
beheeropenbareruimte@s-hertogenbosch.nl. Voor het vragen van toestemming voor de aanleg van een geveltuin kunt u contact opnemen met G. Wiegmans van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, telefonisch bereikbaar op nummer tel. (073) 615 96 29 of email naar beheeropenbareruimte@s-hertogenbosch.nl.