Gemeente 's-Hertogenbosch

28-05-2009
Stand van zaken locatiekeuze Hostels

De gemeente wil dat er vóór 2014 vijf hostels voor daklozen in 's-Hertogenbosch komen. In een hostel gaan daklozen met een psychiatrische ziekte en een langdurige verslaving (alcohol, drugs) wonen. Zij krijgen 24 uur per dag zorg, intensieve begeleiding en toezicht. De eerste twee locaties worden in juni 2009 gekozen door het college. Er zijn 84 mogelijke locaties voor een hostel aangedragen door gemeente, zorginstellingen, woningcorporaties, makelaars en andere vastgoedpartijen. Veertig bewoners hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheid om locaties aan te dragen. Zij hebben suggesties gedaan voor 28 van de genoemde 84 locaties.

Acht locaties
Onder regie van de gemeente zijn alle voorgestelde locaties getoetst op de harde criteria die zijn vastgesteld door de gemeenteraad. Er zijn nu nog acht locaties over die in aanmerking kunnen komen voor het realiseren van een hostel in de periode 2009-2011.

Hoe verder?
We gaan nu verder met het tweede deel van het traject. Dat gaat over het toetsen van de locaties op zes aandachtspunten die zijn genoemd in het raadsvoorstel. Direct daarna volgt het derde en laatste deel, de toets op financiële haalbaarheid. In juni 2009 neemt de gemeente een besluit over de eerste twee locaties waar definitief een hostel gaat komen.

Klankbordgroep
Er zijn drie bijeenkomsten geweest met leden van de "Stedelijke klankbordgroep bewoners". Deze klankbordgroep adviseert de gemeente over de locaties die geschikt geacht worden voor een hostel. Op 15 mei zijn de leden van de klankbordgroep op bezoek geweest bij de hostels in Utrecht. Zij hebben onder meer gesproken met buurtbewoners. Zo kunnen zij goed overwogen hun advies formuleren.

Vragen?
Daarmee kunt u terecht op onze website, werk, inkomen en zorg), tel. (073) 615 90 29 of e-mail hostels@s-hertogenbosch.nl.