Politie Brabant-Noord

Vierde aanhouding in onderzoek schietpartij Kruiskamp

's-Hertogenbosch, 27-05-2009

Het Team Grootschalige Opsporing dat onderzoek doet naar de schietpartij op 8 april 2009 in de Egbert Kortenaerstraat, heeft woensdagmorgen vroeg een 22-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. Bij de schietpartij werd de 25-jarige Youssef Chahbouni uit 's-Hertogenbosch doodgeschoten. De Bosschenaar die woensdag is aangehouden wordt er eveneens van verdacht deel te hebben genomen aan de openlijke geweldpleging, en daarin betrokkenheid te hebben gehad bij de dood van het slachtoffer. In totaal zijn er nu vier verdachten aangehouden in deze zaak. De politie doet in het belang van het verdere onderzoek geen nadere mededelingen over de specifieke rol die de verdachten zouden hebben gespeeld.

Historie

De politie kreeg woensdagavond 8 april rond 23.00 uur een melding dat er aan de Churchilllaan een grote vechtpartij gaande was tussen twee groepen Marokkaanse jongeren. Al snel bleek dat daarbij enkele tientallen personen betrokken waren geweest. Agenten troffen op de Egbert Kortenaerstraat het slachtoffer in zorgwekkende toestand aan. Hij bleek te zijn neergeschoten en werd met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 25-jarige Youssef Chahbouni bezweek donderdagavond 9 april aan zijn verwondingen.

Een rechercheteam van 30 mensen onderzoekt sindsdien de dood van de Bosschenaar.

Op 22 april werd een 22-jarige verdachte aangehouden in de omgeving van 's-Hertogenbosch. Op 7 mei en 14 mei werden twee 19-jarige Bosschenaren aangehouden. De drie mannen zitten nog vast.