Gemeente Haaksbergen


Groen licht voor plan Kalter
28-05-2009 Groen licht voor plan Kalter
Het plan voor de bouw van een appartementencomplex (met op de begane grond daaronder commerciële ruimtes) aan de Kalter 2 heeft groen licht van de gemeenteraad gekregen. De projectontwikkelaar kan wat betreft de raad snel aan de slag. Tijdens de maandelijkse raadsvergadering op 27 mei stemde de raad in met de uitgangspunten en stedenbouwkundige opzet. De fracties van LH, D66 en VVD gaven nadrukkelijk aan dat wat hen betreft ook winkels op de begane grond van het complex hadden mogen komen. Ze dienden daarover zelfs een amendement in.

Over de mogelijkheid om winkels op deze plek te krijgen verschilde de mening van deze drie fracties duidelijk met die van wethouder Diepenmaat. Volgens de wethouder zou winkelvestiging op deze plek aan de Kalter in strijd zijn met het beleid dat de raad eerder over detailhandel in het Haaksbergse centrum had vastgesteld. LH, D66 en VVD waren het daarmee eens.

Snel aan de slag
Volgens de wethouder zouden er bovendien ook bezwaren van omwonenden zijn te verwachten als het te bouwen complex een (gedeeltelijke) winkelbestemming krijgt. "En het is in ieders belang dat de ontwikkelaar zo snel mogelijk aan de slag gaat", aldus Marcel Diepenmaat. "Die ontwikkelaar verdient ook alle lof dat hij dit project in deze tijd van crisis wil realiseren".

Voorkeursrecht
De raad besloot voorts om twee bezwaarschriften ongegrond te verklaren. Het ging daarbij om bezwaren tegen de aanwijzing van enkele percelen in het centrumgebied als grond waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is.

Voetpad
De kwestie over het voetpad tussen Aert van Nesstraat en Goorsestraat komt op de agenda van de eerstvolgende vergadering van de commissie Ruimte en Milieu. Raadslid Belshof (D66) stelde voor om dit onderwerp aan de agenda van de raadsvergadering toe te voegen. Maar hij kreeg daarvoor geen gehoor bij het merendeel van zijn collega-raadsleden.