Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 28-05-2009

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Moezeldreef een man aangehouden die op de Korfoedreef een auto-inbraak had gepleegd.

Door getuigen werd omstreeks 00.10 uur, via 1-1-2 naar de politie gebeld, omdat zij hadden gezien dat een man bij en aantal autos, die geparkeerd stonden aan de Korfoedreef, de ruiten had ingeslagen. De man zou in de autos gekeken hebben of hij buit kon vinden. Agenten gingen ter plaatse en zochten in de omgeving naar de verdachte.

Bij een bushalte ter hoogte van de kruising Theemsdreef met de Moezeldreef zagen agenten een man zitten die aan het opgegeven signalement voldeed. De 21-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op de Korfoedreef werden twee autos aangetroffen met ingeslagen ruiten.

Aanrijding letsel, veroorzaker rijdt door

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 mei een aanrijding tussen een auto en een snorfiets plaats. De automobilist reed na de aanrijding door.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding letsel op de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse troffen agenten een 21-jarige vrouw uit Maarssen gewond op de grond aan. Ook een tweede vrouw, 19 jaar uit Maarssen, bleek gewond te zijn. Getuigen verklaarden dat een automobilist ter hoogte van de Mimosastraat afsloeg en hierbij de twee vrouwen op de snorfiets niet had gezien. Er ontstond een aanrijding, waarbij de vrouwen gewond raakten.

De automobilist reed na de aanrijding door en liet de slachtoffers aan hun lot over. De 21-jarige vrouw werd met beenletsel en hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is op zoek naar de bestuurder die de aanrijding veroorzaakte. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Op de Nachtegaalstraat heeft de politie woensdagmiddag twee personen aangehouden omdat zij een fiets hadden weggenomen.

De politie hield omstreeks 16.40 uur twee personen in de gaten omdat zij zich verdacht gedroegen in de omgeving van een fiets die op de Nachtegaalstraat stond. Op een gegeven moment zagen de agenten dat het tweetal een fiets meenam en wegfietsten. De agenten grepen in en hielden de verdachten, 15 en 18 jaar oud uit Utrecht en Schalkwijk, aan. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden met wiet

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag tijdens een snelheidscontrole twee mannen aangehouden met een grote hoeveelheid wiet.

Op de Beneluxlaan kreeg, tijdens een snelheidscontrole, een 25-jarige man uit Nieuwegein een stopteken voor te hard rijden. De man werd aangesproken op zijn rijgedrag. Op dat moment roken de agenten en sterke henneplucht in de bestelbus. Uit onderzoek bleek dat achter in de bestelbus een grote hoeveelheid verpakte dozen met wiet stonden. De Nieuwegeiner werd aangehouden.

Ook de 34-jarige bijrijder die in de bestelbus zat werd aangehouden. De bestelbus en dozen met wiet werden in beslag genomen. De politie onderzoekt waar de wiet vandaan komt. De totale hoeveelheid wiet is op dit moment nog niet bekend.

Bestolen

UTRECHT- Op woensdag werd een vrouw slachtoffer van een tasjesroof. Omstreeks 23.30 uur stapte de 63-jarige vrouw uit Utrecht uit haar auto aan de Dommeringdreef. Ze opende haar portier en plotseling stonden er drie jongens bij haar. De tas die ze in haar hand had werd weggerukt en de daders renden hard weg. De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen met 0900-8844, district Utrecht ..

Grote verkeerscontrole

VLEUTEN- Op woensdag werd een grote verkeerscontrole gehouden. Deze controle werd gehouden op de Utrechtseweg en hierbij deden naast de politie ook de Douane en de Belastingdienst mee. In totaal werden in totaal 250 autos gecontroleerd en 67 bromfietsen.

Er werden 66 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten, voor onder andere het niet tonen autopapieren, rijden tijdens mobiel bellen en rijden zonder autogordel.

Door de belastingdienst werden 20 overtreders gecontroleerd. In totaal stond hier een belastingschuld open van 258.973 euro. Hiervan werd 2.653 euro direct betaald. Het resterende bedrag zal de komende weken met de overtreders worden afgehandeld.

In totaal werden vier personen aangehouden voor openstaande boetes, opgeven van valse naam en rijden onder invloed.