Politie Hollands Midden

Datum: 28 mei 2009

Katwijk Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft woensdagavond 27 mei een 39 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 39 jarige man uit Katwijk. De twee, bekenden van elkaar, kwamen elkaar tegen bij een supermarkt aan de Boerslaan. Volgens de Katwijker sloeg de Leidenaar uit het niets in op hem waardoor hij zijn evenwicht verloor en viel. De Leidenaar bleef hem hierna schoppen. Nadat personeel van de supermarkt en omstanders tussen beiden waren gesprongen is het slachtoffer weggegaan waarna hij de politie belde. De Katwijker en de Leidenaar hadden al eerder een conflict met elkaar.

Leiden Aangehouden voor mishandeling De politie heeft woensdagavond 27 mei een 14 jarige jongen uit Voorschoten aangehouden voor het mishandelen van een 17 jarige Voorschotense. Zij kreeg rond 19.30 uur op de Voorschoterweg onenigheid met een groep jongens die zij met haar fiets inhaalde. De jongens fietsen achter haar aan en op de Burggravelaan werd er met kracht meerder keren tegen haar been getrapt door de verdachte. Daarna fietste de groep weer verder. Na de aangifte van het meisje startte de politie een onderzoek en hield de verdachte aan. Hij is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Voorschoten Echtpaar dupe van babbeltruc Een echtpaar aan de Willem de Zwijgerlaan is woensdag 27 mei de dupe geworden van een babbeltruc. Een tussen de 25 en 30 jarige man wist zich rond 13.50 uur op slinkse wijze binnen te praten, een verhaal te vertellen en het echtpaar vervolgens af te leiden waardoor hij kans zag geld te stelen. De man deed zich voor als gascontroleur. Er zou iets fout zijn met de teller van de gasmeter waardoor de gebruiker geld terug zou krijgen. Eénmaal binnen vertelde hij dat ze inderdaad geld terugkregen. Omdat hij niet gepast had vroeg hij om wisselgeld dat op tafel gelegd werd. Op dat moment leidde hij het echtpaar af en wist het geld te stelen. De politie is met een onderzoek begonnen en waarschuwt voor dit soort praktijken. Het advies is om niet in te gaan op dit soort mooie praatjes, te vragen naar legitimatie en te bellen met het bedrijf waarvan hij zegt te komen. Bij twijfel adviseert de politie om te bellen met 0900-8844 of als de kans bestaat dat de politie de aanbieder nog treft te bellen met 112.

Voorschoten Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 21 jarige automobilist uit Voorschoten. Dit gebeurde na een alcoholcontrole donderdag 28 mei rond 01.30 uur op de Badhuisstraat. Bij die controle werd vastgesteld dat de man te veel gedronken had. De bij hem afgenomen ademanalyse gaf als uitslag 525 ug/l. Omdat het hier gaat om een beginnend bestuurder ligt de limiet bij 90 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

--- einde berichten ---