Gemeente Winschoten


Uitbreiding parkeerterrein aan de Stationsweg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winschoten en de Nederlandse Spoorwegen hebben het voornemen om het bestaande parkeerterrein aan de Stationsweg in Winschoten in westelijke richting uit te breiden.
Het bestaande parkeerterrein biedt met 56 parkeerplaatsen onvoldoende capaciteit, waardoor deze regelmatig vol staat. Gevolg is dat de parkeerdruk aan de Stationsweg en in de aanliggende woonwijken toeneemt. Dit brengt ongewenste situaties met zich mee. Door uitbreiding van 56 naar 120 parkeerplaatsen kan dit probleem worden opgevangen.

Door uitbreiding van het parkeerterrein in westelijke richting met circa 90 meter, wordt de bestaande richting van het terrein voortgezet. Door ook de groene haag van het bestaande parkeerterrein door te zetten, wordt een groene afscheiding gewaarborgd tussen het spoor en de Stationsweg met de daaraan liggende woningen. Dit is enerzijds belangrijk voor een goede ruimtelijke afscheiding en anderzijds voor het terugdringen van geluid van het spoor.

De plannen liggen vanaf begin juni voor een periode van zes weken ter inzage in het stadhuis van Winschoten. Dit zal apart worden gepubliceerd in het huis-aan-huisblad "Het Streekblad".