Gemeente Coevorden

Wethouder Truus Pot en maatschappelijke organisaties ondertekenen convenant `Kinderen doen mee'

Wethouder Truus Pot van de gemeente Coevorden ondertekende op woensdag 27 mei het convenant `Kinderen doen mee'. Het convenant is bedoeld om de verbondenheid tussen gemeente en maatschappelijke organisaties te versterken om zo het aantal kinderen dat maatschappelijk niet meedoet om redenen van armoede terug te dringen. Na de ondertekening door de wethouder sloot Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden zich als eerste partner aan, waarna ook Promens Care, Home-Start Coevorden, Humanitas Coevorden, Voedselbank en Verslavingszorg Noord-Nederland volgden. Later zullen nog meer organisaties zich bij het convenant aansluiten.

De ondertekening is het startsein voor het Fonds "Kinderen doen mee". Het fonds biedt financiële ondersteuning voor kinderen op het gebied van sport, cultuur en onderwijs. Per kind wordt maximaal EUR300,- verstrekt. Ouders kunnen hiervoor een afspraak maken bij Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden. Ook zijn bij AMW Coevorden folders op te vragen die ook bij diverse instanties komen te liggen.

Dit zijn de criteria:
-het kind is tussen 4 en 18 jaar; -het kind is inwoner van de gemeente Coevorden; -het gezinsinkomen is maximaal 120 procent van het minimuminkomen; -de aanvraag moet zijn gericht op sport, cultuur of onderwijs; -er mag een aanvraag voor één activiteit worden gedaan. Bijvoorbeeld: een computer met internet of het lidmaatschap en een sporttenue voor een voetbalvereniging of het lidmaatschap voor de bibliotheek.

Convenant `Kinderen doen mee'

Ruim honderd gemeenten tekenden op 30 juni 2008 het convenant `Kinderen doen mee' met oud- staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken. In het convenant zijn afspraken vastgelegd over extra ondersteuning voor 206.560 kinderen uit arme gezinnen. Het gaat daarbij om buitenschoolse activiteiten op het gebied van sport, cultuur en algemene ontwikkeling.