Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 28-05-2009

Dodelijk ongeval

KOCKENGEN Een automobilist is woensdag 27 mei omgekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 13.50 uur reed een 83-jarige automobilist uit Kockengen over de Wagendijk, komende uit de richting van Woerden en gaande in de richting van Kockengen. Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Utrecht reed over de Landweg, komende uit de richting van Kockengen. Hij parkeerde zijn vrachtwagen in een bocht aan de rechterzijde van de weg, om daar te laden/lossen. Terwijl de vrachtwagen daar geparkeerd stond, nam de automobilist de bocht vermoedelijk te ruim. Daardoor botste hij frontaal op de stilstaande vrachtwagen.

De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gingen ter plaatse. De Kockenger werd door de brandweer uit het wrak bevrijd. Dat mocht echter niet meer baten, hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Slingerend

WILNIS Een automobilist raakte op woensdagavond 27 mei zijn rijbewijs kwijt omdat hij teveel aan Bacchus had geofferd.

Rond 22.15 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Ir. Enschedeweg rijden. Zij zetten de automobilist, een 47-jarige man uit Wilnis, aan de kant. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 635 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Wilnisser is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Hennepkweker verstopt zich

MAARSSEN Een hennepkweker dacht op woensdag 27 mei kennelijk de dans te ontspringen door zich op zijn zolder te verstoppen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten aan het eind van de ochtend een onderzoek in een woning aan de Johannes Vermeerstraat in. In de woning zagen zij aanvankelijk niemand, maar de televisie stond aan en er brandde licht in de woning. De agenten troffen een hennepkwekerij met ruim vierhonderd planten aan. Toen zij op de eerste verdieping een luik in het plafond opende, bleek dat de 36-jarige bewoner zich op de bergzolder had verstopt. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De hennepplanten en kweekapparatuur werden in beslag genomen.