Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 28-05-2009

Frontale botsing

ROLDE Woensdagmiddag heeft er op de N376 een ongeval plaats gevonden. Een 61-jarige automobiliste uit Valthe reed over de Asserstraat komende uit de richting van Rolde. Door onbekende reden kwam zij op de linker weghelft terecht en botste frontaal tegen een tegemoetkomende 38-jarige automobiliste uit Nieuw-Weerdinge. De 38-jarige vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. De weg was daarna enige tijd afgesloten en het verkeer werd tijdelijk omgeleid. (2009014655)

Botsing tussen tractor en brommer

EMMEN - Woensdagmiddag zijn een 16-jarige bromfietser uit Emmen en een 27-jarige bestuurder van een tractor met elkaar in botsing gekomen op het Hoofdkanaal OZ. De oorzaak van de botsing is nog niet bekend. De bromfietser is met een gebroken been en pijn in de buikstreek overgebracht naar Scheper Ziekenhuis te Emmen. (2009014678)

Fietsendief aangehouden

HOOGEVEEN Woensdagmiddag is een 15-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden voor het stelen van een fiets. De jongen wilde een fiets meenemen uit een fietsenrek in De Weide. De eigenaresse van de fiets zag dit en alarmeerde de politie. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen maar het bureau voor verhoor. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009014683)

Motor botst achterop auto

ROGAT Woensdagmiddag heeft er op Broekhuizen een ongeval tussen een auto en een motor plaats gevonden. Een 53-jarige motorrijder uit Zuidwolde reed over de Sluisweg in de richting van Broekhuizen. Achter hem reed een 54-jarige motorrijder uit Meppel. Voor beide motoren reed een 39-jarige automobilist uit Hurdegaryp. Deze moest plots remmen om linksaf te kunnen slaan. De motorrijder uit Zuidwolde kon de auto niet meer ontwijken en botste achterop het voertuig. De andere motorrijder kon beide voertuigen nog net ontwijken. De man uit Zuidwolde is ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. Hij bleek uiteindelijk enkele blauwe plekken en kneuzingen aan het ongeval te hebben overgehouden. (2009014689)

Man aangehouden wegens mishandeling
EMMEN De politie heeft woensdagmiddag een 42-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarig meisje. De verdachte is in zijn woning aangehouden aan de Haselackers en ingesloten voor verhoor. De man en het meisje zijn bekenden van elkaar. (2009014709)

Rijbewijs alcomobilist ingevorderd

KLAZIENAVEEN Agenten hebben woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige man uit Zwartemeer. De man werd staande gehouden aan het Van Echtenskanaal NZ en is overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de verdachte bij de ademanalyse 965 ug/l (2,2 promille). Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BVH 2009014746)

Beschonken bestuurder rijdt tegen boom

BEILEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 19-jarige automobilist uit Zwiggelte op de Lieving. De man had het voertuig niet onder controle en botste tegen een boom aan de linkerkant van de weg. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies de man 530 ug/l (1,2 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009014763)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.