Politie Groningen

Donderdag 28 mei 2009

Provincie Groningen, 28-05-2009

Groningen: mannen aangehouden voor drugsbezit

Een 22-jarige man uit Groningen is samen met een even oude man uit Ter Apel woensdagavond door de politie aangehouden voor het bezit van harddrugs. Naar aanleiding van een tip deed de politie een inval in een woning aan de Floresstraat in Groningen. In de woning troffen de agenten de twee verdachten en een hoeveelheid harddrugs aan. De mannen zitten vast, de drugs is in beslaggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Groningen: dure rekening

Een 30-jarige inwoner van Groningen kreeg woensdagmiddag een dure rekening gepresenteerd. Agenten zetten de Stadjer in de Eikenlaan langs de kant van de weg omdat hij de gordel niet om had. Bij navraag bleek de 30-jarige nog ruim duizend euro aan openstaande boetes had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en mocht het gebouw pas verlaten nadat het openstaande bedrag was betaald.

Groningen: tiener steelt fiets

Een 17-jarige inwoner van Enschede is woensdagnacht op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets. Agenten waren in de JC Kapteynlaan aan het surveilleren toen ze de tiener voor hun ogen een fiets mee zagen nemen. De jongen gaf direct toe dat het rijwiel niet van hem was. De Twentenaar is meegenomen naar het politiebureau. Zijn moeder heeft hem vanuit Enschede opgehaald.

Groningen: politie rolt hennepkwekerijen op

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in de stad Groningen hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. De politie kwam in een aantal gevallen achter de kwekerijen dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. De hennepkwekerijen of restanten van hennep werden aangetroffen in de Paterswoldseweg, de Petrus Campersingel, Goudsbloemstraat en de Wibenaheerd. In twee gevallen werd op een onjuiste manier gebruik gemaakt van het elektriciteitsnetwerk. Alle planten en de benodigde materialen zijn vernietigd.

Ter Apel: mannen na inbraak aangehouden

Een 30-jarige man uit Emmer Compascuum is samen met een 27-jarige plaatsgenoot woensdag in de vroege morgen door de politie aangehouden voor een inbraak in een elektronicazaak in Ter Apel. De politie kreeg een bericht binnen dat er in de winkel aan het Molenplein in Ter Apel werd ingebroken. Toegesnelde agenten zagen een kapotte winkelruit. De eigenaar van de zaak vertelde dat er meerdere televisies waren gestolen. Hij had tevens het kenteken van een kort daarvoor wegrijdende auto genoteerd. Toen de dienders bij de kentekenhouder in Emmer Compascuum een onderzoek instelden, troffen ze in het huis meerdere nieuwe tvs aan. In de woning zijn de twee inbrekers in de boeien geslagen. De verdachten zitten vast. De politie is een onderzoek gestart.

Sappemeer: automobilist liegt en bedriegt

Een 24-jarige automobilist uit Sappemeer heeft woensdagnacht meerdere keren tegen de politie gelogen. Agenten zagen de bestuurder zonder verlichting rijden op de Gorecht-Oost en controleerden de man. Hij verklaarde zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Uit navraag bleek dat de Sappemeerster helemaal niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook werd niet duidelijk van wie de auto was. Een bekende van de bestuurder zei dat hij de auto had gehuurd. Hij kon echter geen papieren laten zien. Daarna werd verteld dat iemand anders de auto had gehuurd, maar dat deze persoon op vakantie was. Omdat de politiemensen geen papieren te zien kregen vertrouwden ze het niet. De auto is in beslag genomen en wordt pas vrijgegeven als de juiste papieren op het bureau worden afgegeven.