Politie Hollands Midden

Gouda - Eerste aanhoudingen in onderzoek naar vernieling politieauto

Gouda, 27-05-2009 o De politie van Gouda heeft maandag 25 mei de eerste aanhoudingen verricht in het onderzoek naar vernielingen aan een politieauto.

Woensdagavond 13 mei stond de auto geparkeerd voor de ingang van het winkelcentrum aan de Lekkenburg. Terwijl agenten daar in een supermarkt waren om een verdachte in te rekenen, werden twee ruiten van de politieauto vernield. De verdachten zijn twee 17-jarige jongens en een 19-jarige jongen uit Gouda. De 19-jarige verdachte meldde zich in de loop van de dag aan het politiebureau omdat hij wist dat de politie naar hem op zoek was. De andere verdachten werden in de vroege morgen in hun ouderlijke woning aangehouden. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

De politie was naar de supermarkt geroepen om een beveiligingsmedewerker te hulp te schieten die een 18 jarige Gouwenaar had aangehouden. Deze had daar met andere jongeren rotzooi getrapt wat ondermeer bestond uit het met flessen gooien en spullen stelen. Het lukte de beveiligingsmedewerker om de Gouwenaar aan te houden. Daarbij verzette de verdachte zich hevig. Snel handelen van de politie was dan ook nodig. Van die gelegenheid maakte jongeren buiten gebruik en vernielden de ruiten van de politieauto.