Gemeente Giessenlanden


Opvoedspreekuur

Op dinsdag 19 mei gaf Wout de Jong, wethouder Jeugd en Gezin, het startsein voor het eerste opvoedspreekuur. Tijdens dit opvoedspreekuur in Hoornaar kunnen ouders en verzorgers terecht voor informatie of een persoonlijk advies op het gebied van opgroeien en opvoeden.

Openingstijden

Het opvoedspreekuur in het Gezondheidscentrum te Hoornaar (Dorpsweg 127b) is wekelijks geopend op dinsdag van 13.00-16.00 uur. Bij vragen over bijvoorbeeld lastig gedrag, zindelijkheid, pesten en grenzen stellen kunnen ouders en verzorgers dan een opvoedadviseur raadplegen. Een afspraak maken is niet nodig en er zijn geen kosten aan een advies verbonden. Contact opnemen kan ook via Rivas Zorglijn, tel. 0900-8440 (lokaal tarief).

Â

Samenwerking

Het opvoedspreekuur is een initiatief van acht gemeenten in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (A/V) en is een eerste aanzet in de ontwikkeling van het Centrum voor Jeugd en Gezin A/V. Er wordt nauw samengewerkt met zorgpartijen in de regio, te weten Rivas Zorggroep en de GGD. Indien nodig wordt gericht doorverwezen naar een gespecialiseerde partij.