NEN


Nieuwe ISO 27000 gepubliceerd

donderdag 28 mei 2009, 10:10

In 2007 werd beveiligingsnorm ISO 17799 omgenummerd tot ISO 27002. Het eerste nummer in die reeks werd destijds gereserveerd voor de begrippen en termen van de informatie-
beveiliging. Nu is ISO/IEC 27000 een feit.

Steeds meer organisaties houden zich in het kader van risicobeheersing bezig met het implementeren van beveiligingsbeheersystemen of Information Security Management Systems (ISMS). De nieuwe ISO/IEC-standaard geeft een overzicht van ISMS.

'ISO/IEC 27000:2009' Information technology - Security techniques - Information security management systems - Overview and vocabulary' helpt organisaties bij het begrijpen van de basisbegrippen, de principes en de concepten van het verbeteren van de beveiliging van informatie. De informatie in de standaard is van toepassing op alle organisaties, ongeacht type of omvang (commerciële bedrijven, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties), en vormt een inleiding voor de overige 27000-standaards.

Alle informatie van een bedrijf is afhankelijk van technologie die een rol speelt bij het ontstaan van de informatie, en het verwerken, het opslaan, het versturen, het beveiligen en het vernietigen ervan. Naarmate de zakelijke omgeving zich verder uitstrekt, wordt ook de beveiliging een steeds grotere noodzaak, omdat er steeds meer bedreigingen bijkomen.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN ICT-mail (Publicatie)