Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 28-05-2009

Goed doel: zichzelf

NIEUWEGEIN Een man collecteerde op woensdag 27 mei voor dierenasiels, vermoedelijk zag hij zichzelf kennelijk als dierenasiel.

Rond 20.20 uur kreeg de politie de melding dat een man op het Wenkebachplantsoen met een zelfgemaakte collectebus aan het collecteren was voor Hart voor Dieren. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de collectant: een 44-jarige man uit Moordrecht. Hij ontkende aanvankelijk dat hij aan het collecteren was, maar toen agenten vroegen wat er in de tas zat die hij bij zich had, bekende hij wel te hebben gecollecteerd. In de tas troffen agenten ruim 22 euro aan kleingeld en een ouderwetse stuiver aan. De Moordrechter verklaarde voor dierenasiels aan het collecteren te zijn, maar toen hem werd gevraagd voor welke asiels, stond hij met een mond vol tanden. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De verdachte bleek geen vast woonadres te hebben, maar bij het Leger Des Heils te verblijven. In overleg met een Officier van Justitie werd bepaald dat hij een boete van 75 euro kreeg en dat hij afstand van het geld moest doen.

Fietsendieven

NIEUWEGEIN De politie hield op woensdag 27 mei twee jongens aan op verdenking van diefstal c.q. heling van een fiets.

Rond 15.30 uur zagen agenten meerdere jongeren op de Zegveldseschans bij een fiets staan. Toen de jongeren de agenten zagen, liepen zij allemaal bij de fiets weg. De agenten zagen dat het ringslot van de fiets openstond, terwijl er geen sleutel in zat. Zij spraken met de jongens en daaruit bleek dat twee jongens bij de fiets hoorden. Het tweetal, jongens van 14 en 15 jaar uit Nieuwegein, werd aangehouden en de agenten namen de fiets in beslag.

Bij hun verhoor bekenden de jongens de fiets bij zwembad Merwestein met een moedersleutel te hebben gestolen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak

NIEUWEGEIN Door vier verdachten werd op woensdag 27 mei in een woning ingebroken. Zij wisten te ontkomen.

Rond 14.00 uur zagen bewoners van een woning aan de Irisstraat een jongen in de achtertuin van de buren staan. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij dat vier jongens bij de woning wegliepen. Bij het zien van de getuigen, rende het viertal weg. Zij hadden enkele tassen bij zich. De bewoners gingen bij de woning van de buren kijken en zagen dat daar was ingebroken. Wat er precies weg is moet nog worden uitgezocht.

Signalementen:


- Donker getinte jongen (volgens getuigen een Hindoestaans uiterlijk), 17-20 jaar en zwart stekel haar. Hij droeg een knal oranje shirt met lange mouwen. Op de borst stond een figuur met vleugels met daarop een tekst;


- Blanke jongen, 17/18 jaar en kort opgeschoren lichtblond haar. Hij droeg spijkerkleding;


- Licht getinte jongen. Hij droeg een donkerblauwe baseballcap en had zwarte grove lange krullen tot op zijn schouders.


- Van de vierde verdachte is geen signalement.

Zij zijn er vermoedelijk in een oud model Peugeot (mogelijk model 405, type sedan) vandoor gegaan. De auto was grijs of beige van kleur.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.