Politie Haaglanden

Persberichten 28 mei

Haaglanden, 28-05-2009

Auto in botsing met bus
Den Haag Een buschauffeur kwam woensdag 27 mei rond 13.15 uur op de kruising Ypenburgse Boslaan met de Karekietsingel in botsing met een 33-jarige automobiliste uit Wassenaar. De automobiliste verleende geen voorrang aan de buschauffeur, waardoor de aanrijding ontstond. Een 38-jarige passagier uit Den Haag zat in de bus en knalde door de klap tegen een stoel tegenover hem. De GGD vervoerde hem met vermoedelijk gekneusde ribben naar het ziekenhuis. De automobiliste kreeg een proces-verbaal.

Man rijdt eigen vrouw aan
Den Haag/Loosduinen Tijdens het achteruitrijden reed een 79-jarige Hagenaar woensdag 27 mei rond 14.00 uur op het Alphons Diepenbrockhof zijn 79-jarige echtgenote aan. Het slachtoffer gaf haar man aanwijzingen toen het voertuig ineens achteruit tegen de vrouw aan schoot. Hierdoor viel zij op haar hoofd. De GGD vervoerde het slachtoffer met hoofdletsel naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij zorgt voor wateroverlast
Den Haag/Loosduinen De brandweer ontdekte woensdag 27 mei rond 08.30 uur een hennepkwekerij in een pand aan de Zilverstraat. De brandweer reageerde op een melding van wateroverlast toen zij de kwekerij ontdekte. De gealarmeerde recherche ontdekte dat meerdere ruimtes ingericht waren voor de teelt van hennep. In één van de ruimtes bevonden zich 164 planten. Het energie bedrijf constateerde dat er met de meter was geknoeid. De recherche nam al het materiaal in beslag en onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Snorfietser zonder rijbewijs rijdt door na aanrijding Den Haag Een 16-jarige snorfietser uit Den Haag knalde woensdag 28 mei in de Kempstraat achterop de auto van een 35-jarige Hagenaar. Toen de bestuurder stapte uit om te kijken wat de schade was zag hij dat er krassen op de bumper zaten. Hij sprak de jonge snorfietser aan. De jongen verzocht hem de politie niet te bellen, omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De man besloot toch de politie te bellen. Daarop maakte de snorfietser zich uit de voeten. Op basis van het kenteken kon de politie de jongen dezelfde dag nog opsporen. De jongen meldde zich aan het politiebureau en werd aangehouden. Hij heeft schuld bekend en een proces-verbaal ontvangen voor het rijden zonder rijbewijs. Omdat de jongen zich binnen 24 uur na het ongeval heeft gemeld bij de politie krijgt hij geen proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Zakkenrollers slaan toe op Haagse Markt
Den Haag Vijf mensen deden woensdag 28 mei aangifte van zakkenrollerij op de Haagse Markt. Zakkenrollers maakten portemonnees, mobiele telefoons en een paspoort buit. Zakkenrollers en tassenrollers zijn vaak actief op drukke plaatsen. De politie roept alle bezoekers van de Haagse Markt op om goed op de eigen tas en portemonnee te letten. Betrapt u een zakkenroller? Onthoud dan het signalement en neem contact op met de politie via 112.

Dronkaard raakt rijbewijs kwijt
Den Haag Agenten zagen donderdag 28 mei om 00.45 uur een automobilist slingerend over de Vaillantlaan rijden. Zij gaven de man een stopteken om hem vervolgens een blaastest te laten doen. De automobilist, een 41-jarige Leidschendammer, had teveel gedronken en werd aangehouden. Aan het politiebureau blies de man 1060 ugl. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Verdachte geweld binnenshuis aangehouden
Den Haag- De politie hield woensdag 27 mei een 27-jarige Hagenaar aan op verdenking van het plegen van geweld binnenshuis. De politie kreeg een melding dat een man zijn ex-vriendin had geslagen. Het slachtoffer verklaarde dat de man haar niet alleen geslagen had, maar ook weg was gegaan op haar fiets en haar sleutels had meegenomen. Later op de middag heeft de politie de verdachte aangehouden. Hij zit vast voor verhoor. De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Man door het lint
Den Haag De politie hield woensdag 27 mei rond 16.30 uur een man aan die door het lint ging bij een vestiging van het UWV aan de Laan van Meerdervoort. De verdachte, een 27-jarige Hagenaar, had met een hamer een computer en een balie bewerkt. Beveiligingsmedewerkers konden de man onder controle houden totdat de politie arriveerde. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Hennepkwekerij in winkel
Den Haag Meldingen over een mogelijke hennepkwekerij in een winkel aan de Gentsestraat waren voor de politie aanleiding om een kijkje te nemen. Achter één van de keldermuren bleek een verborgen ruimte te zijn die in gebruik was als hennepkwekerij. In de kweekruimte stonden 200 planten. Er was geen sprake van diefstal van de stroom, maar er hing wel een ondeugdelijke installatie. De eigenaar van de winkel, een 44-jarige vrouw uit Voorburg, is aangehouden. De eigenaar van het pand gaat de huurovereenkomst met de huurder laten ontbinden. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De kwekerij is ontmanteld en de planten en apparatuur worden vernietigd.

Scooterrijder veroorzaakt aanrijding en gaat ervandoor Den Haag - Een 18-jarige Hagenaar is gistermiddag rond 17.00 uur bij zijn woning aan het Vredeoord aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Kort daarvoor had de verdachte bij de kruising Loevesteinlaan/Hengelolaan een 18-jarige fietser uit Wateringen aangereden. Het slachtoffer en een getuige vertelden de gealarmeerde politie het kenteken van de scooter waarop twee jongens waren weggereden. Op basis hiervan kon de Hagenaar worden getraceerd. Het slachtoffer werd met een vermoedelijk gebroken staartbeentje vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval.

Meisje dodelijk verongelukt
Leidschendam-Voorburg Een 14-jarige meisje uit Leidschendam verongelukte woensdag 27 mei om 16.40 uur bij een ongeval op de Graaf Willem de Rijkelaan. Het meisje kwam vermoedelijk ongelukkig ten val en werd daarbij geraakt door een voorbij rijdende personenauto bestuurd door een 77-jarige automobiliste uit Leidschendam. Het meisje raakte zwaargewond en overleed ter plaatse. De technische ongevallen dienst van Politie Haaglanden stelt in samenwerking met verkeersspecialisten een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Politie haalt dronken bromfietser van de weg
Voorburg De politie haalde donderdagochtend 28 mei om 02.50 uur een dronken 26-jarige Rijswijker van straat. Agenten zagen de man zwalkend rijden op zijn bromfiets over de Binckhorstlaan. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn en blies aan het bureau 805 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Fietser en bromfietser botsen
Wassenaar Een 50-jarige fietser botste woensdag 27 mei om 17.15 uur op de Oostdorperweg tegen een bromfietser (leeftijd onbekend). Zowel de fietser als de bromfietser raakten daarbij gewond. De GGD behandelde beide verkeersdeelnemers aan hun verwondingen.

Onder invloed door rood
Rijswijk Een 43-jarige automobiliste uit Delft veroorzaakte woensdag 27 mei om 23.15 uur op de kruising van de Prinses Beatrixlaan en de oprit naar Rijksweg A4 een aanrijding. De vrouw reed door rood en botste tegen een automobiliste die groen licht had. Een politieagent die de aanrijding zag gebeuren sprak direct de vrouw aan, waarna bleek dat zij alcohol had genuttigd. Zij blies aan het bureau 475 ugl. De politie maakte tegen de Delftse proces-verbaal op en vorderde haar rijbewijs in.

Dure plas
Rijswijk Een 31-jarige Hagenaar had donderdagochtend 28 mei om 02.00 uur beter niet op straat zijn natuurlijke behoefte kunnen doen. Politieagenten zagen de man staan urineren op de Steenvoordelaan. Zij spraken hem aan waarna bleek dat de man nog een boete had openstaan van 1100 euro. Hij moest direct betalen en kreeg een nieuwe boete voor het wildplassen.

Ramkraak bij supermarkt
Westland/Naaldwijk De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal van een grote partij sigaretten De politie kreeg donderdagochtend 28 mei om 04.45 uur een melding van een inbraak bij een supermarkt aan de Emmastraat. Een getuige meldde dat hij had gezien dat twee mannen met enkele zware hamers de ruiten van de winkel insloegen en tabaksartikelen meenamen. De politie startte direct een onderzoek en trof in de omgeving in de Catharina van Abbenbroekstraat een blauwe Ford aan die bij de inbraak is gebruikt. De auto bleek eerder die nacht te zijn weggenomen vanaf de Esdoorn. Van de daders ontbreekt tot op heden elk spoor. Bent u getuige geweest van deze ramkraak of heeft u informatie over de gestolen Ford. Bel dan met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vier man aangehouden na diefstal
Westland/Maasdijk Politieagenten hielden woensdag 27 mei rond 18.40 uur vier mannen aan, die kort daarvoor geld hadden gestolen bij een boer aan de Korte Kruisweg. De 86-jarige boer betrapte de mannen terwijl zij de opbrengst van zijn aardappelverkoop pikten, en waarschuwde via 112 de politie. Agenten gingen er direct op af en stelden een onderzoek in de omgeving in. Omdat het kenteken van de auto van de dieven bekend was, vatten andere agenten post bij de woning van de eigenaar. Een politiemotorrijder van Politie Rotterdam-Rijnmond zag de auto langs komen. Hij hield de vier inzittenden aan. Het dievenkwartet, in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar uit Maassluis, werd overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

112: daar vang je boeven mee!
Pijnacker Dankzij de snelle reactie van een alerte getuige, hielden politieagenten woensdagmiddag 27 mei rond 15.00 uur twee woninginbrekers aan. De getuige belde direct 112 toen hij zag hoe een man via het raam een woning aan de Albert Schweitzerlaan wilde binnenklimmen. Ook zag hij dat een tweede man op de uitkijk stond. Dankzij het snelle optreden van de getuige konden politieagenten de twee dieven, een 20-jarige man uit Delft en een 23-jarige Rotterdammer, aanhouden op de Noordweg. De politie onderzoekt de zaak.

De pineut
Zoetermeer - Een 54-jarige man uit Zoetermeer was donderdagochtend 28 mei rond 01.00 goed de pineut toen hij het pad kruiste van surveillerende politieagenten. De agenten zagen de man met hoge snelheid rijden op de Oostweg. Hij reed tenminste 120 km/uur, terwijl 70 km/uur is toegestaan. De agenten zetten de man aan de kant en controleerden zijn gegevens. Het rijbewijs van de 54-jarige man uit Zoetermeer bleek al ruim 10 jaar geleden ongeldig te zijn verklaard. Tevens vermoedden de agenten dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau is zijn bloed getest, omdat de man de blaastest niet kon volbrengen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De man krijgt meerdere processen-verbaal.

Graffitispuiters aangehouden
Zoetermeer Politieagenten hielden woensdagmiddag 27 mei rond 15.00 uur twee 16-jarige jongens uit Zoetermeer aan, die een standbeeld bij de Dobbeplas hadden beklad. Een medewerker van een eetgelegenheid nabij het standbeeld greep de vernielers in hun kraag en waarschuwde de politie. Politieagenten pikten de jongens op en waarschuwden hun ouders. De politie onderzoekt de zaak.