Gemeente Valkenswaard

dienstverlening woonzorgservice

Honderd uur dienstverlening woonzorgservice

In mei heeft de heer Terra uit Dommelen het 100ste uur dienstverlening afgenomen bij Woonzorgservice in de Wijk (WZSW). Woonzorgserviceverleners mevrouw I. van Bree en de heer G. Verdonck hebben zijn tuin opgeschoond en het tuinafval met een aanhangwagen naar de milieustraat vervoerd.

In het project Woonzorgservice in de Wijk (WZSW) werken verschillende partners samen, zoals de gemeente Valkenswaard, Paladijn, Valkenhof en Punt-Extra. Het brengt vraag naar en aanbod van woonzorgservice bij elkaar. Mensen die ondersteuning in of om het huis kunnen gebruiken en mensen die op dit moment geen werk hebben maar heel gemotiveerd zijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ook werkt woonzorgservice in de wijk met vrijwilligers die anderen graag van dienst zijn.

Honderd uur dienstverlening
Het project is eind vorig jaar van start gegaan. Inmiddels zijn meer dan 100 uren dienstverlening verkocht. Zowel diensten op het gebied van wonen (bijv. lichte tuinwerkzaamheden), welzijn (bijv. boodschappen doen) en zorg (bijv. ramen wassen) zijn in de afgelopen periode uitgevoerd.

Woonzorgserviceverlener
Ouderen, mensen met een beperking, mantelzorgers en nieuwkomers in de gemeente Valkenswaard kunnen een beroep doen op woonzorgservice in de wijk. Ze bepalen zelf welke dienst ze uitgevoerd willen zien. De projectleider brengt de werkzaamheden in kaart, waarna een woonzorgserviceverlener de dienst komt uitvoeren.

Vijf euro
WZSW is dé manier om op eenvoudige en betaalbare wijze hulp te ontvangen of hulp te bieden. Er wordt gewerkt met zogenaamde dienstencheques. Tegen een bedrag van 5 euro kan een dienstencheque gekocht worden die recht geeft op één uur dienstverlening. De dienstencheques zijn verkrijgbaar bij de projectleider Henny Cleef aan de Emmalaan 26 in Valkenswaard. Heeft u vragen over het project, bel dan met de projectleider, telefoonnummer 040-2083 781 of 06-18302150.

WZSW | 100 uur dienstverlening

Op de foto ziet u woonzorgserviceverleners aan het werk in de tuin van de heer Terra.