Gemeente Valkenswaard

metingen voor gemeentelijke kaarten

Medewerking metingen voor gemeentelijke kaarten

De komende weken kunt u als inwoner van Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft de vraag krijgen om medewerking te verlenen aan landmeters. Medewerkers van een landmeetkundig bureau controleren namelijk vanaf 2 juni in opdracht van de gemeente Valkenswaard de inhoud van het gemeentelijke kaartmateriaal. De metingen nemen in totaal zes weken in beslag, dus tot half juli. De controle van de gegevens is een vereiste om te voldoen aan de kwaliteitseisen die de nieuwe Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen stelt.

Basisregistratie Adressen en Gebouwen
De rijksoverheid verplicht alle gemeenten in Nederland tot het invoeren en bijhouden van een Basisregistratie voor Adressen en Gebouwen, de zogenaamde BAG. De gegevens hiervoor worden voor een groot deel gehaald uit de bestaande administratie en het archief. Ook worden veel gegevens verkregen uit luchtfoto's. Vooral bij overkappingen en vrijstaande bijgebouwen is het niet in alle gevallen mogelijk om aan de hand van de bestaande gegevens en luchtfoto's te bepalen of het een pand betreft dat in de basisregistratie vastgelegd dient te worden. Daarom wordt ter plaatse onderzocht of deze alsnog in de basisregistratie dienen te worden opgenomen.

Verzoek om medewerking op uw terrein
De gemeente heeft het onderzoek uitbesteed aan een landmeetkundig bureau. Het onderzoek kan niet altijd vanaf openbaar terrein plaatsvinden en soms is het nodig om op uw terrein te kijken. De medewerker van het landmeetkundig bureau kan hiervoor bij u aanbellen en u om toestemming vragen om een kijkje in uw tuin te mogen nemen. De medewerkers kunnen zich desgewenst legitimeren en meten alleen de buitenkant van uw pand. Binnenmetingen worden niet verricht.

Neem bij eventuele twijfel over de legitimatie gerust contact op met de gemeente via onderstaand nummer.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking bij het uitvoeren van deze wettelijke taak.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de BAG dan kunt u via Internet de site raadplegen. Het adres is: http://www.bag.vrom.nl/ . In de rubriek 'Thema indeling' kunt u kiezen voor informatie over Basisregistraties.

Met vragen over de metingen in onze gemeente kunt u terecht bij de heer P. Oomens van het cluster Geoinformatie. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083667.