Partij voor de Vrijheid (PVV)

Vriendjespolitiek bij verlenen erfpachtrecht - Kamervragen donderdag 28 mei 2009
Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties over het bericht in de Amigoe van 27 mei met de titel "Vriendjespolitiek bij verlenen erfpachtrecht".


1)
Bent u bekend met het bericht: "Vriendjespolitiek bij verlenen erfpachtrecht" * en klopt dit bericht?


2)
Bent u bekend met het rapport van de Algemene Rekenkamer Nederlandse Antillen naar het verlenen van erfpachtrecht door het bestuurscollege op Bonaire?


3)
Hoe beoordeelt u het dat het Bestuurscollege op een volstrekt corrupte manier heeft gehandeld door een stuk grond van bijna 20 000 m2 onrechtmatig, zonder duidelijke redenen en in strijd met de wet aan een familielid van een gedeputeerde te gunnen?


4)
Hoe beoordeelt u de algehele conclusie dat het bestuurscollege heeft gehandeld in strijd met de beginselen van goed bestuur?


5)
Hoe bent u van plan om het corrupte Bestuurscollege aan te pakken en er zorg voor te dragen dat de verantwoordelijke bestuurders ontslagen worden en door het Openbaar Ministerie zullen worden vervolgd?


6)
Bent u bereid, nu wederom duidelijk is hoe diep de corruptie in de Antilliaanse maatschappij is geworteld, om een groot onderzoek door de Rijksrecherche te laten uitvoeren naar corruptie, nepotisme en vriendjespolitiek op Bonaire? Zo neen, waarom niet?


* http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_57180.php

Antwoorden op kamervragen kunt u vinden op de site overheid.nl