Politiebond ACP

28 mei 2009

Tendentieuze berichtgeving doet politie geen recht

Door: Esmé Rijs

De politiebonden nemen afstand van de tendentieuze berichtgeving in De Telegraaf van vanochtend over de afwijzing van Evelien Rutten als opvolger van Fup Goudswaard als korpschef van Zeeland.

De politiebonden vinden dat het artikel in de Telegraaf voorbij gaat aan het belang dat de politie hecht aan diversiteit.

De melding van De Telegraaf dat `de politie geen vrouw als korpschef wil' doet geen recht aan het belang dat binnen de politieorganisatie aan het bevorderen van de diversiteit wordt toegekend, zowel door de bonden als door de ondernemingsraden. De berichtgeving in het ochtendblad gaat geheel voorbij aan het zorgvuldige afwegingsproces dat aan de afwijzing vooraf is gegaan.

Zoals bekend zijn binnen de Nederlandse politieorganisatie inmiddels meerdere vrouwelijke korpschefs actief (geweest) en steevast met veel succes. Dit onderschrijft het belang van een goede selectie op basis van kwalitatieve criteria. Het interpreteren van een specifieke afwijzing als een algehele afwijzing van vrouwelijke korpschefs is een onjuiste insteek die de bonden niet kunnen waarderen en de bevordering van de diversiteit binnen de politietop geen goed doet.
---