Gemeente Leidschendam-Voorburg


Onderzoek naar leefbaarheid en informatiebehoefte wonen, welzijn, zorg

28 mei 2009 - De gemeente Leidschendam-Voorburg wil graag weten hoe inwoners hun leefomgeving ervaren en welke ondersteunings- en informatiebehoefte zij hebben op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Daarom nodigt zij 1.500 inwoners van 18 jaar en ouder uit deel te nemen aan een onderzoek.

De gemeente wil graag dat alle inwoners kunnen meedoen aan de samenleving. Met een breed pakket aan maatregelen en voorzieningen probeert de gemeente, daar waar dat nodig is, mensen ondersteuning te bieden en de leefbaarheid en sociale samenhang te bevorderen. Door zicht te krijgen op ervaringen en behoeften onder een aantal specifieke doelgroepen, zoals vrijwilligers en mantelzorgers, kan de gemeente haar beleid aanpassen waar nodig. Daarnaast is de gemeente geĂŻnteresseerd in de vraag of burgers weten waar ze terecht kunnen met vragen over wonen, zorg en welzijn, of bijvoorbeeld opvoedondersteuning.

Zon 1.500 inwoners van Leidschendam-Voorburg ontvangen dit weekeinde een brief waarin hen wordt verzocht een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst kan zowel digitaal als schriftelijk worden ingevuld. Voor meer informatie kunnen inwoners bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 070.