Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 mei 2009

Geheime zender uit de lucht gehaald

Diepenheim

Aan de Doctor C.A.J. Quantstraat in Diepenheim werd woensdag 27 mei omstreeks 21.00 een geheime zender die uitzond onder de naam "Vaak buj te bange" uit de lucht gehaald.

Woensdagavond 27 mei omstreeks 21.00 uur werd door het Agentschap Telecom samen met de politie Twente een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Doctor C.A.J. Quanstraat in Diepenheim. Een 25-jarige man uit Diepenheim zat achter de knoppen en er werd uitgezonden onder de naam "Vaak buj te bange". Tegen de 25-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt en de apparatuur is in beslag genomen. (09-062403)

Vrouw aangehouden na diefstal portemonnee Hengelo
Een 48-jarige vrouw uit Hengelo werd woensdag 27 mei aangehouden, omdat zij op maandag 25 mei een portemonnee gestolen had in een winkel.

Maandag 25 mei omstreeks 18.15 uur werd een portemonnee gestolen van een winkelende 42-jarige vrouw uit Hengelo. De vrouw deed aangifte van diefstal. De politie startte een onderzoek. Op woensdag 27 mei kon een 48-jarige vrouw uit Hengelo worden aangehouden. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-061423)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Rossum

Aan de Reimerweg in Rossum werd woensdagavond 27 mei een geheime zender die uitzond onder de naam "Twente Duo Rossum" uit de lucht gehaald.

Woensdagavond 27 mei omstreeks 17.15 uur werd door het Agentschap Telecom samen met de politie Twente een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Reimerweg in Rossum. Een 16-jarige jongen uit Rossum zat achter de knoppen en er werd uitgezonden onder de naam "Twente Duo Rossum". Tegen de 16-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt en de apparatuur is in beslag genomen. (09-062337)

Man aangehouden na belediging politieagenten Almelo
Een 31-jarige man uit Almelo werd donderdag 28 mei omstreeks 01.50 aangehouden, omdat hij agenten had beledigd. De man werd verzocht een horecagelegenheid aan de Laan de Iserlohn in Almelo te verlaten wegens wangedrag. Toen de agenten de man, welke duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde, hierop aanspraken begon de man de agenten te beledigen. De man werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-062443)

Met ruim 0,75 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Ambt Delden

Een 33-jarige automobilist uit Markelo raakte donderdag 28 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagmorgen 28 mei omstreeks 00.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Rijksweg in Ambt Delden, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 33-jarige man uit Markelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,75 promille uit. Omdat de man al voor de vierde keer een auto bestuurde onder invloed van alcohol, werd het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. (09-0062434)

Automobilist veroorzaakt éénzijdige aanrijding Enschede
Een 20-jarige automobilist uit Enschede werd woensdag 27 mei aangehouden, omdat hij een éénzijdig ongeval had veroorzaakt en ervan tussen ging.

Woensdagavond 27 mei omstreeks 17.45 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op de Wesselerbrinklaan in Enschede. Bleek dat een automobilist met hoge snelheid over het Bijvank reed om vervolgens het groene verkeerslicht te halen en linksaf de Wesselerbrinklaan op wilde rijden. In de bocht verloor de automobilist de controle over zijn voertuig en kwam tot stilstand tegen een lantarenpaal. De automobilist ging er snel van tussen. Op aanwijzing van getuigen kon de politie de automobilist, een 20-jarige Enschedeër, in zijn woning aanhouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-062362)

Drie mannen aangehouden na diefstal

Hengelo

Een 26-jarige man uit Stadtlohn, een 26-jarige man uit Vreden en een 27-jarige man uit Stadtlohn, werd woensdag 27 mei aangehouden, omdat zij werden betrapt tijdens diefstal van enkele goederen.

Woensdagavond 27 mei omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal in een winkel aan Het Plein in Hengelo. Bleek dat een drietal mannen goederen had meegenomen zonder deze te betalen. De mannen werden aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Een 26-jarige man uit Stadtlohn, een 26-jarige man uit Vreden en een 27-jarige man uit Stadtlohn, bleken een week eerder ook een winkeldiefstal te hebben begaan. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-062378)

Mishandeling in Hengelo

Hengelo

Een 69-jarige man uit Hengelo heeft woensdag 27 mei aangifte gedaan van mishandeling. Een 45-jarige man zou hem omstreeks 14.00 uur bekogeld hebben met een baksteen aan de Curiestraat in Hengelo, de straat waar beide mannen woonachtig zijn. De politie zoekt de verdere toedracht van de mishandeling uit. Tegen de 45-jarige Hengeloër wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-062227)

Geluidsoverlast eindigt in een vuistslag Almelo
Woensdag 27 mei omstreeks 16.40 uur kreeg de politie melding van geluidsoverlast aan de Nieuwstraat te Almelo. Eenmaal ter plekke zag de politie met eigen ogen hoe een 55-jarige Almeloër zijn buurman, 51 jaar oud, een vuistslag gaf in het gezicht. De 55-jarige man is aangehouden voor mishandeling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-062360)

Politie ontdekt drugs in een bestelbusje Hengelo
Een man uit Zutphen is woensdag 27 mei aangehouden in verband met drugsbezit.

Woensdag 27 mei omstreeks 13.10 uur heeft de politie tijdens een controle een automobilist in een bestelbusje aan de kant gezet op het Mitchamplein te Hengelo. Een zoekactie door het busje leverde een vondst van diverse dozen en tassen die voorzien waren van drugs. De 33-jarige bestuurder uit Zutphen is aangehouden voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid verdovende middelen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

In opdracht van de Officier van Justitie zullen de spullen vernietigd worden. (09-062196)

Drugsverkoper aangehouden
Tubbergen
Een18-jarige man uit Tubbergen werd dinsdag 26 mei aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vanaf januari 2009 drugs te verkopen aan o.a minderjarige personen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij zal zich moeten verantwoorden bij Justitie. (09-049883)