Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Apeldoorn 28 mei 2009


|Apeldoorn - Man met gestolen fietsen aangehouden | |
De politie heeft op woensdagmiddag 27 mei een 28-jarige man uit Hengelo (Ov.) aangehouden nadat hij in het bezit bleek van twee gestolen fietsen. De fietsen werden kort daarvoor weggenomen.


De politie ontving omstreeks 11:40 uur een melding van diefstal van een tweetal fietsen. De fietsen waren weggenomen vanuit een schuur bij een woning aan de Reigersweg in Apeldoorn. De bewoonster zag dat er een man met haar fiets vandoor ging richting de Talingweg. Later bleek ook de fiets van haar man te zijn weggenomen. De vrouw alarmeerde vervolgens de politie. Korte tijd later troffen surveillerende agenten de man nabij de Kalverstraat/Stationsstraat in Apeldoorn aan, hij bleek in het bezit van de weggenomen fietsen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fietsen zijn teruggeven aan de eigenaren. De man is na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Winkeldiefstal                                |

Op woensdagmorgen 27 mei heeft de politie een 54-jarige man uit Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal. De man werd betrapt door winkelpersoneel toen hij snoepgoed wegnam uit een supermarkt aan de Maasstraat in Apeldoorn.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Uddel - Auto in brand                                     |

Op woensdagavond 27 mei 2009 is er een brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Garderensemolenweg in Uddel. De brandweer heeft de brand geblust.


De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 21:30 uur. De brand werd ontdekt door een passerende automobilist die de politie en brandweer alarmeerde. De auto is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend, brandstichting wordt niet uitgesloten.

|     |Apeldoorn - bejaarde vrouw opgelicht                      |

Op woensdagmiddag 27 mei is een 75-jarige vrouw uit Apeldoorn opgelicht door een man die zich uitgaf als medewerker van een energiebedrijf. Deze man maakte sieraden en geld buit nadat hij aangaf dat de vrouw mogelijk geëvacueerd moest worden in verband met een gaslek.


De vrouw was omstreeks 13:00 uur in haar woning aan de Rembrandtlaan in Apeldoorn toen er werd aangebeld. Toen ze opendeed stond er een man voor de deur die zich uitgaf als medewerker van een energiebedrijf. De man vertelde dat de vrouw mogelijk uit haar woning moest in verband met een gaslek elders in de straat. Hij wilde de geiser van haar woning controleren. In een onbewaakt moment heeft de man kans gezien sieraden en geld weg te nemen. Toen de man was vertrokken ontdekte de vrouw de oplichting en alarmeerde de politie. De man was tussen de 40 en 50 jaar oud, had een normaal postuur, was tussen de 1.80 en 1.85m lang en had donker kort haar. Hij droeg een spijkerbroek en mogelijk een spijkerjack. De politie heeft de oplichting in onderzoek en zoekt getuigen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie waarschuwt voor dit soort oplichtingspraktijken. Medewerkers van energiebedrijven zijn altijd in het bezit van een legitimatiebewijs. De politie adviseert hier altijd naar te vragen.