Gemeente Dinkelland


Betreft: Verruiming zondagopenstelling terrassen in Ootmarsum

Verruiming zondagopenstelling terrassen in Ootmarsum

De terrassen in het stadscentrum van Ootmarsum zullen op de zondagen in de maand juni 's morgens om 12.00 uur opengaan (opbouw vanaf 11.00 uur) en 's avonds om 22.00 uur weer sluiten. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente Dinkelland en vertegenwoordigers van de Ootmarsumse horecaondernemers.

Toelichting
Aanvankelijk had het college van B&W besloten om te onderzoeken of een avondopenstelling van de terrassen al van zaterdagmiddag 17.00 uur tot zondagavond 22.00 uur mogelijk was. Momenteel is het centrum van Ootmarsum op zondagmiddagen afgesloten voor rijdend verkeer van 12.00 uur tot 18.00 uur. Wethouder Eric Kleissen: "Met het oorspronkelijke voorstel wilden wij tegemoet komen aan de wensen van de stadsraad en de Ondernemingsfederatie Ootmarsum (OFO) waarin ook de Ootmarsumse horecaondernemers zijn vertegenwoordigd. Tijdens een gehouden informatieavond bleek echter dat bij de horecaondernemers geen draagvlak is voor een openstelling vanaf de zaterdagmiddag. Bij de horecaondernemers is wel behoefte aan een verruiming van de openstelling van de terrassen op de zondagen gedurende de periode van april tot en met oktober."

Vooruitlopend op een definitieve oplossing wordt nu vanaf het Pinksterweekend de openstelling van de terrassen verruimd. Voor de overige maanden is B&W voornemens een besluit nemen om de bestaande geslotenverklaring van het stadscentrum te verlengen tot 22.00 uur. De gemaakte opmerkingen tijdens de informatieavond worden meegenomen in deze besluitvorming. De aanvangstijd van zondagmiddag 12.00 uur wordt in verband met de kerkgang niet gewijzigd. Bij de inrichting van de terrassen wordt voor de hulpdiensten en voor de kerkgangers voldoende ruimte open gehouden.




Gemeente Dinkelland